ini bukan saya

My photo
atiqah nadirah.!! itu saya. dan saya tak paham saya. sekian. terima kasih.

kali kedua.

Kali kedua bagi saya. Bukan orang lain. Yang pertama dulu sewaktu praktikal. Tahun akhir. Attachment. Wajib. Kalau degil, cikgu suh repeat sem, jadi tade pilihan. Memang kena wat biopraktikum tu. Oke. Berbalik kepada cite asal. Ini. Saya nak cakap pasal mende yang kat bawah ni.


Dulu, kali pertama. Nak muntah dan saya hampir pitam bila doktor jalankan prosedur untuk menyedut (maaf sebab guna perkataan sedut. cam comel je.) bone marrow tu. Ketuk-ketuk cam patient tu bukan orang. Ye. Saya tau. Saya memang tak leh jadi doktor. Sebab saya tak sampai hati tengok orang sakit. Kekg kalau saya jadi doktor, ngan saya skali sakit. Join patient tido lam wad. Tak nak.

Yang kali pertama tu. Doktor tak dapat sedut (maaf sebab guna perkataan sedut. cam comel je.) marrow tu. Yang dapat cuma trephine roll je. Itu pun pas tukar 2 orang doktor dan tebuk kat banyak site. Lama. Memang lama. Satu patient. Dan sejak hari tu. Saya nekad. Kalau esok-esok ditakdirkan saya sakit. Saya tak nak doktor tebuk-tebuk saya. Biarlah kalau saya tak dapat rawatan. Saya tak nak. Biar saya makan panadol je. Hehe.

Tadi. Saya sempat tengok sampai 4 orang patient. Doktor baik dan banyak sembang dan melayan patient. Even patient tu dah cam melalut-lalut kesan dari ubat yang dia kasi. Kali kedua ni. Saya dah tak pening-pening nak muntah dah. Semuanya ok. Tapi. Saya tetap tak nak kasi doktor sedut (maaf sebab guna perkataan sedut. cam comel je.) saya punya bone marrow kalau saya sakit esok hari. yang tu tetap tak berubah. Saya tak nak. Saya nak makan panadol je. Pastu tido kalau rasa sakit. Walaupun kanser tak mungkin sembuh ngan panadol..

No comments:

Post a Comment

pendatang