ini bukan saya

My photo
atiqah nadirah.!! itu saya. dan saya tak paham saya. sekian. terima kasih.

saya mahu pulang!!!!!!

huhu.....
~_~"



kakngah saya pon same...
kan ngah??





pesanan dari dapur:
kami mahu pulang~
gambar ini akan sentiasa di naikkan dari masa ke masa mengikut perubahan mood pulang beraya di kampung halaman. jadi sila jangan bosan. sekian~

dear diary......


~sila baca dengan nada comel, kiut dan manja walaupon kamu mungkin jelita, anggun, wanita moden, maskulin, macho mahupun ade misai melentik~



hari ni kan,
hari ni kan,
emmmm hari ni kan
saya dah tak ngantuk bila masok lab, biasanya bila jam nginjak ke angka soploh nak ke sebelas gitu, mata saya dah manja-manja mintak tutup. mulut pulak asek malu-malu menguap mintak didodoikan. tak suka tau. malu saya bila ada orang nampak saya menguap. tak sukeeeeeeeeeeeeeee~
tapi kan,
hari ni kan,
hari ni kan,
saya
*paaaaaaanngggg*



gedik!!

cukup tu cukup.....




okeh...
sekarang baca dengan serius...


petang tadi keje abeh lambat...
jalan macam biasa...
kluar je dari bangunan ppsk (baca pusat pengajian sains kimia),
saya nampak ini

terik owh...tak tipuuuuu....
~ekceli tiap-tiap hari pon cam ni...huhu..*sweats*~


pastu cam biasa sebelum sampai bilik,
haruslah mendaki jalan yang super seksi ini terlebih dahulu.

kenapa saya cakap seksi??
jawapan nya....




hanya kami, si pendaki-pendaki tegar,
ini sahaja ada jawapannye dan tak mungkin kami akan gitau anda, maka anda haruslah merasai sendiri pengalaman berjalan di bukit saujana ditemani oleh


ini.
awan yang gigih meniupkan angin yang sepoi-sepoi bahasa kepada anda. yang mana akan mengurangkan isipadu peluh yang dijana oleh badan anda. jika anda tidak bernasib baik, anda mungkin berpotensi mengalami dehydration akibat pengeluaran peluh dan air liur yang melampau. ini berdasarkan kajian yang dilakukan dari masa ke masa berdasarkan pengalaman pendaki-pendaki tegar. andai tersilap perhitungan anda mungkin mengalami sakit-sakit kepala dan pening-pening lalat akibat kekurangan oksigen ke otak.



tapi, pada hari ini..
sejarah telah terukir..


hari ini semuanya sudah berubah,
walaupon ketinggian bukit saujana masih sama dan
kedudukan bilik masih di ketinggian 481m dari aras laut,


AKAN TETAPI,



saya berjaya menepis serangan


beliau.
~yaaaa.....si panas terik-terik..hmmph~




semuanya dengan bantuan iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~



PAYUNG PINK
sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
auuwwwwwwww~





~payung pertama yang hadir dalam hidup saya....owh sila bangga wahai kamu si-payung-pink-kepunyaan-saya~




tapi yang saya punye, kalernya lagi chantek...
lagi terang dan mempesona....
serius tak tipu....








pesan dari dapur:

bilik saya tinggiiiiiiiiiiiii.....
bole nampak ini dari dalam bilik....
^^

kredit kepada google images....

e.x.h.a.u.s.t.e.d


+_+"

we suffer more from imagination than from reality~~~



~words from a friend~

and it suits me well


salah satu sikap buruk saya adalah,
rather than seek for an explanation or answer,
i keep myself silent and assume things from what i saw, heard and read..
then start to imagine things, which at the end of the day, i'll hurt myself...


pastu mula la sedih je manjang, moody, buat prangai kasik he/she annoys then hates me, so that bila he/she bencikan saya, dia akan automatically tinggalkan saya...kan?? ~walopon saya benci ditinggalkan...sape yang suke ditinggalkan??ade ke??~ lari, yept..lari dari masalah,
sensitif, skit-skit nak kecik hati, pikir yang bukan-bukan, dan yang tak senonohnye, bole tu nangis bawak ke tido, bangun pagi mata bengkak, semuanya disebabkan mende yang ntah betul ntah tidak...~assumption punye pasal~



tak bagus kan?
+_+"



paham?
tak paham?
okeh macam ni......
emmmmm macam..........
macam bila saya jumpe kamu,
kebiasaannye kalo jumpe, kita slalu cam borak or at least say hi,
but one day tu, saya jumpe kamu, then saya cam 'hai, kamu...',
then kamu pandang saya dan terus berlalu or langsung tak pandang saya.
dan itu sakit bagi saya.
dan haruslah lepas tu saya akan pikir, pikir, pikir dan terus pikir nape bole jadik gitu.
pastu mula la simptom-simptom kat atas tu jadik.
dan saya takkan pergi pada kamu ntuk tanye kenapa kamu buat saya gitu.
TAK.


dan bila saya baca status kamu kat fesbuk or ym or gt or belog or mane-mane la,
saya akan pikir lagi.
kamu ade marahkan saya ke?
ape salah saya?
kamu takmo kawan saya ke?
nape kamu buat saya camni?
saya ade cakap sesuatu yang buat kamu kecik hati ke?

atau mungkin kamu dah tak perlukan saya lagi.
kamu bencikan saya eh?
huhu~



dan semua tu tade jawapan.
eh, ada.
jawapan yang saya assume tu la.
cam,
aah kamu memang dah takmo kawan ngan saya.
dan mungkin kamu betul-betul bencikan saya.
dan apa yang saya buat kebiasaannya ialah pergi..
pergi jauh-jauh dari kamu.
pergi supaya kamu boleh hepi dengan kawan-kawan kamu yang lain.
sebab saya tak boleh hepikan kamu.
okeh nangis lagik..
huhuhuhu~
~walhal mende nye MUNGKIN bukan cam tu pon..aishhh~
hati kertas punye orang ni..
T.T





~resipi tade motif~
uhuh.....





pesan dari dapur:
awak kuat atiqah...

ingat tu~

saya punya adik...kamu???


saya ada sorang adik....
namanye bulat....
betul la...
nama penuh nik adik bongsu bulat....
nama panggilan ijat...
takleh panggil adik walopon dia bongsu...
nanti makin gedik dan ngada-ngada jadiknye...
umor doblas tahun....
tahun ni upsr tapi dia sangat cool....
asek maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaain je kejenye....
orang lain punye la risau nengok....
tapi dia....
hmph....
buat derkkkkkkkkkkkkkkkk je....
tak sedar diri punye budak....
aishhhhhhhhhhhhhhh~
pastu mula la sebok tanye...


kak, nanti bole dop ijat masok skolah maahad?
kak, nak masok maahad kena dapat bape A?
kak, kak ase ijat bole dapat bape A upsr nanti?
kakk, blablablablabla~
~bebelan seorang adik~
~maahad tu skolah agama berasrama~


huhuhuhu~
sila bersabar ye wahai akak...


masa dia kecik-kecik dulu...
dia saaaaaaaaaaaaaangat comel...
tengok~

comeiii kan....


geram nengok dia senyum...huhuhuhu



ye la, ye la....
at least pada mata saya, dia sangat comeiiii...
dulu kitorang, si kakak-kakak ni slalu berebut nak dukung dia...
even masa dia umo 5 6 tahun gitu, kitorang still gigih lagik nak dukung dia...
adik bongsu la katakan....
~tapi...sebab dia la saya tak dapat jadik bongsu...hukhukhuk....T_T....bongsu pompuan tak real bongsu...asal ijat dop lahir dulu ha???bagi la kak ikah jadik last....ngeheheheheeeee...okeh..sila bersyukur atiqah....baekkkk..tsk..tsk~



tapi sekarang...


kitorang slalu abaikan dia...
kesian kat dia...
dah la tade kawan nak main...
asal kitorang balik umah je...
masing-masing terperap lam bilik...
pastu kalau sembang pon tadenye nak ajak dia join same....
pastu nanti dia pon datang kacau kitorang...
sampai gaduh...
sampai ade yang tengking-tengking...
berkejar-kejar tu toksah cakap la...
paling teruk, siap nanges lagik....
kalo bukan dia yang nanges, maka haroslah akak dia kan...
huhuhuhu.....


pastu nanti kalo kitorang tanye
nape ijat slalu buat kacau??
suuuuuuuuuuke sangat buat orang marah???

ijat takmo orang sayangkan ijat ke???
nanti dia jawab,


sebab ijat kurang kasih sayang........



apakah????
bole dia cakap gitu...
punye la sume sayang dia...
mak ayah takyah cakap la....
memang sayang sangat la...
anak laki tunggal kan...
bongsu....
paling kecik pulak tu....
aishhhhh...
ijat...
ijat....


tengokkkk....betul la kan....dah makin bulat....muka tu memang slalu bulat dah...tang perut tu...comeii je ke depan...ohoho~
ijat....soriii~^^



pastu nanti bila mood sume elok...
kitorang akan dok same-same sembang dari hati ke hati...
tanye dia cemane keadaan dia waktu skolah, lam kelas, kawan-kawan ok ke tak, blaja bole ikot tak, cikgu garang tak...
pastu nanti dia cite kesah hidop dia...
suka duka waktu skolah...
dan masa ni memang akan rasa kesian sangat kat dia...
ye la...
kitorang dulu bole buat saing masa skolah....
tapi si ijat ni sorang-sorang je la...
dah kakak-kakak sume dah besar...
pastu nanti kalo soh dia blaja mula la dia cakap.....



kak long, kak ngah, kak cik ngan kak ikah dop bace buku pon...dok maen game je...ijat pon nak maen game jugop...



wahai adikku sayang...
kami memang la dop study kat umoh...

sebab kami dah pulun study kat hostel...

~cehhh konon...ye la tu pulun studi..agagagaga~
tapi ijat kena study....
okeh adikku??




haaa lagi satu...
ini budak dah ade buah hati...
cessssssssssss...
tak patot sunggoh...
jangan nak langkah bendul...
tunggu akak-akak ni dulu....
agagagaggagaga~





adakah saya sayang adik saya???


mesti la....
tapi kalo dia tido lagik saya sayang dia...
sebab masa tu memang dia takkan lawan cakap dan takkan buat kacau...
ohoho~






pesan dari dapur:

heiii budak bulat~~
jom berdamai....
nanti kak ikah balik, takmo gaduh-gaduh k.....
at least untuk 3 hari....
janji???
kak ikah akan cuba terima apa pon yang ijat buat n ijat pon kena buat yang same...
kalau kak ikah tegur tingkah laku ijat, bukannya kak ikah tak sayang ijat....
sebab sayang la kak ikah marah, tegur dan kadang-kadang protes ngan kelakuan ijat...
sebab kak ikah nak yang terbaik untuk ijat...
jadi adik yang baik, anak yang soleh, yang akan membanggakan keluarga, sebab satu hari nanti, ijat la tempat kami semua bergantung...
besar tanggungjawab ijat...
ingat tu wahai adik...


nik asyraf izzat...
kami sume saaaaaaaaaaaaaaaaaayang kamu...
jangan pernah skit pon ada lam hati rasa tak disayangi okeh...
^__^

epi becoming besdei
~tengok...punye la special kak ikah buat ntuk ijat...bukan senang kak ikah nak update belog ni...hohoho~


dia dah makin tinggi....agak-agaknya pasneh, saya lah yang paling rendah lam famili kami....tsk..tsk
T.T


sa...sa...sa...nngat



pe..pe...peeenat



me...na...na...menapak



sam........pai ja....jadik ga...ga...gagapp
mu....mu....muke hi....hitam
ka...ka....ka....kaki me....me...lecet

pe....pe...dih da...da....dan sakit
sss....sam....sampai ase ca....camm nn...nak ma....masokkan
kak.....i lam pelas.....tik mas....sa mandi....


pengsannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
+_+"












pes....an dar dap....:

ssaya sysyakkk lalalagu iini mmmmemang diditujukan unntuk sasasaaya

Hitam manis hitam manis
Yang hitam manis
Pandang tak jemu pandang tak jemu
Yang hitam manis pandang tak jemu

...^^....



dapat tido disamping ibu dalam usia sekarang ni
adalah sesuatu yang paling berharga dan nikmat....
^^



terima kasih ya Allah...






setiap hari adalah hari ibu
jadi haroslah dirai setiap hari....
saya saaaaaaaaaaayang ibu saya^^

buh buh buhsannn...




jadiknye saya pon buat la ini....
nampak tak ruangan kat atas tu?
atas mitos punye kotak dan sebelah saya punye profile...
yang saya tulis

klik sini kalau nak tanye saya pape....mekaseh



haa ye la tu...
so meh la sama-sama tolong saya hilangkan kebosanan saya neh yept....
huhuhu~
kerjasama anda saya iringi dengan ucapan
time kaseh^^




saya tanya saya jawab...

cam tade keje kan??


ada la kan sorang kawan ni,
dia kecik je,
nak cakap tinggi,
i lagi tinggi kot,
ahahhaahha~
eh asal lak kot,
memang i tinggi dari dia pon,
comel ye??
emmm mesti la comel,
tapi i punye pocoyo lagik comel,
comel lote^^,
dia ni macam kain lap,
okey macam over sangat tu,
tisu bole,
sponge ke,
pape la asalkan mende yang senang nak serap cecair,
sebab dia senang percaya sume yang orang cakap,
comel kan,
hikhikhik~
opss...
jangan!!
jangan bagitau dia,
kalau u cakap, sampai sini je hubungan kita,
huhuh~_~"
tapi kan,
tapi kan
mulut dia,
omakaihhhhh,
skit punye macam lebah,
bising i cakap u,
asek berbunyik je,
time tido pon kadang-kadang dok meracau-racau.
owh tapi tape,
dia tak kacau orang,
slagi korang tak kacau dia la.
lalalalalala~


owh,
dan dia tagged i,
berikut adalah soklan-soklan yang harus dijawab,




1. adakah anda merasakan anda hot?

lagi nak tanye. eeeeeiiiiii i tak suka la soklan ni. next question pleaseee~~ huh!


2. upload wallpaper pc/laptop anda gunakan sekarang

~hah! takyah nak jeles-jeles. kalo nak gamba pocoyo ni google je. banyak~

3. cerita pasal gambar ini.

nak cite ape lagik. sume dah nyata kat situ. dah. dah. nexttttt~


4. kali terakhir makan pizza?

ni kalau setakat tanye je tade makna. buat penat i jawab je. eishhh. tak suke tau. huh!


5. lagu terakhir anda dengar?

eh! haa ni asal seap tanye lagu lagik ni. atik!!! asal u tag i ha??? geram i tau. lain kali tanye la apa i nak nanti besdei i. huhuh~_~"

6. apa anda buat sambil menyelesaikan tag ini?

apa lagik nyah oii.
dok menahan perasaan la.

bila la soklan nak abeh ni.

haaa?

owh buat ape ye?
macam perbuatan ye?
opsss
hikhik~
malu i.


emmm
i,
.
.
i,
.
.

i,
.
.
.
.
uishh malu nak gtau,
cam ni la,

kalo i gtau then no more soklan okey?

janji?

okeh set.





actually i sedang syiokkkkk korek hidong
~larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkks~


miahahhahahahhahahahahha~




pesan dari dapur:
apa barang tik tanye mende-mende gini,

ingatkan kena salin soklan bawak g library pastu dok bertapa sehari semalam tanpa makan minum smata-mata nak carik jawapan,
ini.....
hancor harapan aku,
ingat bole la bermegah-megah tunjuk aku terer,
bwahahhahaha~~

owh atik!!!!

aku mintak amponnnnnn saje je gurau-gurau sama mg....
lalalallalala~

^^

ehehe ehehhehe ehhehehehheheheheeeeeeee^^

alhamdulillah~~
^^

~exam dah habis tapi saya malas nak kemas barang-barang...
huhuhu...
sini takde service kemas mengemas barang ke eh??
kalo ade sila datang ke bilik 318 yept....
tapi bagitau dulu kedatangan anda eh....
kot-kot la saya sedang bergoyang diluar sane...
oho~~^^
owh contact number saya letak kat bawah...
time kaseh...
haa dan jangan lambat-lambat....
takut tak sempat nanti~
^^



ehem,
tak tahu nak mula cemana sebenarnya,
uhu~

kat bawah ni saya letak sesuatu,
tengok dan dengar la eh,
tapi kalau tak nak pon tape,
tade paksaan,
ehehehee~~



video


Maha Melihat
~Opick feat. amanda~

seiring waktu berlalu
tangis tawa di nafasku
hitam putih di hidupku
jalani takdirku

tiada satu tersembunyi
tiada satu yang terlupa
segala apa yang terjadi
Engkaulah saksinya

reff:
Kau yang Maha Mendengar
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Pemaaf
PadaMu hati bertobat

Kau yang Maha Pengasih
Kau yang Maha Penyayang
Kau yang Maha Pelindung
PadaMu semua bergantung

yang dicintakan pergi
yang didambakan hilang
hidup kan terus berjalan
meski penuh dengan tangisan

andai bisa ku mengulang
waktu hilang dan terbuang
andai bisa ku kembali
hapus semua pedih

andai mungkin aku bisa
kembali ulang segalanya
tapi hidup takkan bisa
meski dengan air mata

Kau yang Maha Mendengar
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Pemaaf
PadaMu hati bertobat

Kau yang Maha Pengasih
Kau yang Maha Penyayang
Kau yang Maha Pelindung
PadaMu semua bergantung




ermmm....
saya nak mintak maap kat sume yang trase ngan saya,
especially past 3 days,
perangai sangat la macam *(^@#$@^!(#%*&^)^#&_)+
~bukan..bukan...bukan sebab bulan mengambang~
tapi entah la,
biar saya sorang je tau sebabnya,
bahaya owh cakap kat sini,
takleh,
takleh,
hoho~
dan saya pon carik partner gadoh saya,
nak pinjam dia punye kuat,
dia super kuat owh,
skit lagik nak jadik macam mak saya.
~haaa....?
nape tak carik mak terus???
sebab nanti mak saya bimbang cemane??
takmo la bimbang-bimbang...
lagipon tak best nak cite masalah lam phone....
takleh tengok expression muka... huhu~


dan kitorang pon borak-borak,
sembang-sembang cite lawak,
kata takmo sedeh-sedeh kan,
so haroslah bergumbira,
mekaseh tau kakngah.
^^
~teros rasa lega dan kagum dan nak jadik macam awak dan macam kaklong dan ofkos macam chek!!!~

dan kakak saya cadangkan saya download lagu ni,
katanya lagu ni best,
kena dengan jiwa katanya,
then saya pon download la,
dan saya suka,
dan bagi saya lagu ni sedap didengar,
terasa dekat dengan saya,
macam yang saya alami,
tapi apa pandangan kamu tentang lagu ni saya tak tau,
ye la kan,
stiap orang berbeza,
^^

pastu,
ada satu masa tu,
saya singgah kat satu belog ni,
then baca ni

“Tapi apa yang kita paling nak, itulah yang kita takkan dapat…”

dah elok-elok saya punye emosi tadi,
lepas baca teros jadik tak stabil,
ngahahhahaha~
~ngada-ngada~
sangat macam kena panah,
tepat kena dan sakit.




saya tinggalkan komen,
tentang apa yang saya rasa,
dan ini yang saya dapat,

tukangmasak, sebenarnya tak teruk pun kalau kita takut.......
malah takde kaitan pun dengan manja dan mengada-ngada......
itu semua normal......
takut untuk gagal.......
takut untuk kecewa.......
takut untuk berharap......
sebab benda-benda ni semua akan mendorong kita buat sesuatu yang lebih baik........
malah kegagalan bukanlah suatu mende buruk walaupun kenyataannya pahit nak ditelan......

tapi ia boleh jadi satu pengalaman berharga, pengalaman yang mengajar kita dari kesilapan......
jadi, rasanya kita tak payah takut dah nak melangkah lagi selepas tu........

isshhhh, saya tak layak nak kasi nasihat sebenarnya.......



mekaseh untuk nasihat ni,
dan,
mintak maap sebab sangat buat awak bengang ngan komen-komen kat fesbuk tu,
uhuhu~~
owh ya,
jangan terlalu merendah diri sebab apa yang awak cakap tu betul.
^^




pasni saya harap saya boleh jadik kuat,
bukan untuk sekejap je tapi kalau boleh untuk slamanya
insyaAllah.



resipi ni saya nak kreditkan untuk awak dan awak...
sangat bertime kasih dan sayang kamu semua~
^^








pendatang