ini bukan saya

My photo
atiqah nadirah.!! itu saya. dan saya tak paham saya. sekian. terima kasih.

15 november

satu pon tade.
uhuh~
-_-"

All the best

untuk

kawan-kawan

semua

kak ngah...

balik la.
saya perlukan awak neh.
sangat-sangat.
balik ye?
saya tunggu.

-

kalau tido boleh buat dia tenang dan takyah pikir pape.
tolong tidokan dia.
dia nak tido lama-lama.
tido yang tade orang kejutkan.
dan bila dia bangun nanti.
semuanya hilang.
lagik best kalau dia bangun nanti.
dia ada kat tepi pantai.
oh rindunya pantai.


ombak,
bawak dia jauh ke tengah laut.
kat pulau yang cantik tu.
tapi jangan tinggalkan dia sorang-sorang kat tengah laut tu.
dia gayat.



semuanya memenatkan.
bahu dia kecik je kot nak pikul semua ni.
T_T"




tapi semua tu tak mungkin berlaku kan?

OK

dah cukup.

lagik dua...

cepat pikir...
eh takyah!

satu je lagik.

mood datang



sila bagi laluan !!!
ho ho ho....

sedang berfikir-fikir


perlukah saya?
atau.........tidak?

-_-"




ohh....
bila agaknya fikiran saya nak masak.

hasil kerja menembak




dah lama tak bukak hidung luas-luas sedut udara malam sambil kaki lari lintang-pukang macam kena kejar ngan kucing dan mulut tak henti-henti gelak paling tak pon sengih sampai nampak anak tekak kaler merah.
ok saya tipu.
tu bukan sengih namanya.
tu dah masok tahap nganga cam ikan paus semua mende dekat ngan dia asek nak telan masuk perut ja.
hoho...
motif ??


haa kali ni kena letak amaran awal-awal.
kang nanti ade yang muntah-muntah oh saya tak bertanggungjawab ye..


amaran:

kalau cam agak-agak kesabaran anda kurang, sila keluar dari page ini sekarang dan anda boleh datang lagik bila anda dah seap menunaikan solat fardhu subuh secara berjemaah. sekian. mesej ringkas dari penguasa belog terabai.
~muka tegas!!!~


ok.
sambung mood menggedik.
auwwww grrr!!



ayuh!!!
mulakan pengembaraan anda bersama saya.
weeeeeeeee~
^________^



oh yang ni bukan saja-saja nak tutup muka konon-konon malu.
tapi muka dah calar-calar.
nampak tak pokok kat belakang tu.
yang daunnya cam panjang-panjang dan agak tirus kat hujungnya.
nampak tak niiiiii..??
haaa bagos.
daun tu la dah cucuk hidung kami.
dalam syok berposing carik angle yang lawa,
skali tak prasan dah tercucuk hidung.
dua-dua belah ok.
dua-dua belah lubang hidung!!!
cesss!!!
tapi tak pe.
selagi bateri camera sehat.
selagi ketiak tak berpeluh.
walaupun muka dah darah hidung dah senak.
kami tetap teruskan misi meneroka alam..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah~
~muka bahagia~



dia sebahagian dari hati saya.
tapi semalam semua terbongkar.
saya tangkap dia berlaku curang.
ohhhhhh...
T___T
~nangis laju-laju~



tiba-tiba jumpa mende ni.
nasib baik yang kecik je bukan labah-labah yang besar tu.
kalau tak, mau menggelupur lari laju-laju balik bilik kunci pintu bilik dok bawah meja ngan kaki terketar-ketar.
-____-"



bila malam tiba.
feel nak meroyan tak tentu hala makin membuak-buak.
ini pon saya sempat tahan diri skit.


bila dah abes idea dan tak tau nak menembak kat mana dan pening pikir gaya.
kami buat iniiii~



yang ini serius gayat.
walaupon cam tade la tinggi sangat tapi gayat!!!
~__~"
~membunuh~



yang ini adalah gambayt76538612$%#@!~@**~(!#U@!*#^@WU!Y&E#W@!


eh.
lupa.
ini dalam dewan.
sementara tunggu nak makan.


dorang memang terer menari.
serius tak tipu.
~saya nak menari jugak la nanti..
agagaga..
tapi lembut ke badan kau dik??
uhhhh
>_<" ~

owh jangan risau.
walaupon mulut kami semua nganga-nganga tapi semua terselamat dari serangan lalat durjana. sekian~




pesan dari dapur:
saya tak reti nak buat penutup resipi.
nama glamernye kesimpulan.
atau orang dulu-dulu panggil conclusion.
so saya tinggalkan camni je la eh?
hehe..

simptom-simptom final exam makin dekat~

1) rajin ngapdate belog
2) makan bertambah-tambah
3) kerap ngapdate status fesbuk
4) men solitaire lama-lama
5) dengar koleksi lagu nasyid
6) hujan turun lebat-lebat
7) setiap pagi adalah mendung -> sesuai untuk tido
8) suka mandi pagi
9) suka termenung sambil senyum ngan mata penuh airmata -> konon tabah
10) tak lena tido -> tipu
11) tido termimpi-mimpi dewan utama
12) poket kering kempis tak bermaya
13) baju tak sempat berlonggok -> tiap hari basuh
14) kucing suka lepak depan pintu bilik
15) printer kadang-kadang buat hal
16) bekalan makanan tak cukup
17) makan waktu tido -> terjaga dari tido tengah malam carik apa aje yang bole dimakan then makan pastu sambung tido
18) nota-nota salu jatuh dari tempat bersemayam
19) banyak sangat dah ni
20) nanti-nanti saya update lagik
21) sekarang dah bulan soploh!!!

wuuuuuuuuu~
T_T"


sambungan...

dari resipi sebelomnye.


saya tak reti nak sambung resipi kat bawah ni ha. bile dah melalut sampai sungai lui pastu coverage pon tade pastu sorang pon tak nampak bayang nak tolong saya, ape lagi haruslah saya sesat nak buat ayat patah balik makanya haruslah buat resipi baru. tape kan? ade ku kesah.? haruslah tidak!!!
~banyaknye harus. saya syak ari ni adalah hari harus sedunia!!!~
*muka yakin*

ha apekah cite nye?
kekg kang tak pasal-pasal kena buat resipi baru kan...
kalian nak tau ke?
hehe~
tetiba je feeling-feeling guna kalian kan.
hoho...

camni ha.
sekarangkan bulan soploh.
pas soploh bulan sebelas.
pastu

dah tak reti-reti nak simpan duit buat bajet beli adiah besar besar besar tuk saya ke???
miahahahhaha......*gelak setan*

paanggggg!!!!
~bedesing~



uhuhuhu~
T_T"
saya tipu..
bukan tu motifnye.
tapi kalau nak belikan adiah tuk saya pon...
boleh sangat la eh. memang dialu-alukan!!!
heeeeeeeeeeeeeeee~




paanggggg!!!!
~bedesing lagik..T_T"~



ishh!!
>_<"

nak cite la neh..
camni ha.
sekarangkan dah bulan soploh.
pastu bulan sebelas.
pas sebelas doblas.
pastu masok bulan satu.
tahun baru tue~
ngehehe..
pas bulan satu, bulan dua, bulan tiga, empat dan lima.
dah. cukup!!
takyah cukup setahon.
nak cukup gak, kire sendirik.
sekian~


camni ha cite nye.
~dah bape kali ulang kan?hukhuk..T_T"~
sekarang kan dah bulan soploh.
~ni kalau korang bosan, korang pi rehat jap.
pastu sambung baca!!
tu dia.
paksa orang baca.
ahahaha.
mesti la weh.
dah penat-penat nulis ni haruslah dibaca.
kan?
kan??
kannnn??~

camni ha.

minggu lepas ade la saya transform masok saya punye insert gene dalam satu spesis menatang ni. masa mula-mula buat dulu-dulu. insert tu masok ngan jayanye dan bertumbuh ngan riang ria nya kat atas agar plate. bile di screen gune PCR atau nama glamernye polymerase chain reaction ~ini kalau tak tau sila gugel ye sedara sedari sekalian alam benua~ adalah nampak bandnye. maksodnye, insert tu memang masok ngan meriahnye ke dalam spesis kebanggaan saya tu. tapi masalahnye, encik amir ~bukan nama sebenar~ cakap mungkin saya punye competent cell ade masalah. disebabkan saya ni naif dan innocent makanya saya percaya je la. kekg kalau saya membantah dikatanye saya derhaka cemane?
uhuk~
T_T"

pastu encik amir ~bukan nama sebenar~ pon mintak saya culture baru spesis you-know-what tu. saya pon buat la cam disuruh tu. kali ni encik amir ~bukan nama sebenar~ pon ikot buat gak competent cell tu. kirenye kalau yang saya punye ade masalah, bole gune yang dia punye. kire cam backup la ibu-ibu sekalian ye.
pastu keesokan harinye, saya ngan encik amir ~bukan nama sebenar~ ni pon wat la transformation. ngan alasan yang same. kalau saya punye tak leh pakai, saya gune yang dia punye. sekian.









oitt!!!!
~ha??haa?? terpinga-pinga~
nak kena baling sliper ke ha???
cite tak abes. cessss. haktuih!!!





uhukhuk~
T_T"
jangan la tuih tuih saya.
nak sambung la ni ha.
pi minum air jap tadi.
uhuhuhu~



haaa~
meh nak sambung. dah transform bagai seap sume incubate lam 2 3 jam pastu wat plating sume saya pon biarkan la sume plate yang dah dilumurkan ngan spesis you-know-what tu bersemadi ngan aman lam incubator belah kanan bilik yang dok betul-betul berdepan ngan pintu masuk makmal molekular biologi aras dua bangunan ppsk tu. hah lengkap. pasni kalau plate tu sume tetiba hilang ke contaminate ke hape ke, haruslah sedara sedari punye keje kan...?
miahahaha~
*keji*

pastu kan. dah seap plating sume haruslah pi check tiap-tiap hari hasil ternakan saya tu. jumaat sabtu pon pulun pegi lab.
owh saya memang rajin!!!!
tak syak lagik.
ahaks~

tapi kan..
ini yang buat saya jadik haru neh.
spesis kebanggaan saya tu~




belom bertumbuh!!!!!
~gegar-gegar skit~



dah tu cemane saya nak
culture subculture pcr culture subculture pcr culture subculture pcr western blot culture subculture pcr culture subculture pcr culture subculture pcr western blot culture subculture pcr culture subculture pcr culture subculture pcr western blot culture subculture pcr culture subculture pcr culture subculture pcr western blot sampai pengsan..


waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
sekarang dah bulan soploh~
-_-"





sekian.

bulan-bulan dalam islam


sekarang dah bulan soploh.
7 oktober 2010.
lagik sebulan....
ihik~
>_<"

eh termelencong lak.
bukan tu motifnye.
nak cite mende len ni.
sekarang dah bulan soploh kan?
lagi 3 minggu 3 hari masok bulan sebelas.
tapi..
tapi...
saya.....
uhuk~
T_T"

sebak je hati ni nak cite.
tapi takpe!!!
hidup harus diteruskan.
ho ho ho...
owh rindu shinchan~


skit punye besar. ehehe....




hilang

kalaulah saya boleh luahkan semuanya dan kosongkannya.



terlalu banyak kalau yang saya pikirkan.
kenapa saya tak pernah bersyukur?


tragedi raya 2010




tajuk nak

WOW!!!!


kisah di petang raye

citenye cam ni, waktu saya duk menyebok kat dapur seapkan juadah nak bukak posa.
sinsing lengan lipat sluar keletang keletung ketuk kuali. tak menang tangan. nak tengok kiri kanan pon tak sempat. inikan pulak nak minum air. memang serius la sebok.
pastu kan, tetiba


zapppppp!!!!

kulit dah cam pelik-pelik. tegang semacam je. merah. merah. pedih. kepala dah hilang pertimbangan. badan dah tak leh fokus. mata dah cam orang ngantuk dapat bantal terus tido tergolek-golek. terus tak sedar pape. pengsan~
huhu..sungguh tak cool.
~_~"

nasib baik sempat sedar sebelom bukak pose. dan hasilnye. lengan dah ade tanda. jalur hitam bukan jalur lebar. ngan kulit kedut-kedut kat atasnye. ini kalo pecah. mau masok wad seminggu. dapat jagaan penuh doploh pat jam. oke, dah cukup. sangat hiperbola disitu.
owh lupe. ini amaran. jangan tanye pe jadik sbenarnye.
uhuhu~
T_T





ini pulak kisah di petang raya

macam biasa. selaku anak yang patuh pada nasihat mak ayah. awal-awal pagi lagik, lam kul 530am cenggitu, saya dah bangun dari tido, mandi-mandi seap pakai baju raye duduk bersimpuh tunggu nak salam ngan mak dan ayah. oke, tipu. tak elok tipu di hari raya yang mulia ni. lagipon itu sume tade kaitan. -_-"

camni,
alkisahnye.
petang raya semalam. duk semua sebok-sebok ke hulu ke hilir, masak itu masak ini, buat air bertong-tong, angkat hidangan letak atas meja makan, basuh pinggan, lempar beskut raye masuk balang, kejar budak-budak bawah umur pi maen kat luar jangan maen masak-masak kat dapur, pujuk-pujuk makcik nak duit raye, mulut tak henti-henti bersepah nyanyi lagu raye, maksud saya layan tetamu borak, pastu sebuk carik remote tv asek hilang saya syak sebab remote tu kurang kasih sayang, dah jumpe tukar channel pastu tetiba hilang lagik. cessss!!!!
oke, dah. dah.

DAH.

CUKUP.

so, bole bayangkan betapa seboknye saya semalam kan...?
ho ho ho~
pastu kan. dok saya sebok-sebok tu kan. tetiba kan. dok jalan-jalan ke hulu ke hilir tu kan. tak sempat pandang kiri kanan atas bawah kan. saya kan. tetiba kan. saya terpijak sesuatu.


ouchhhhhh!!!!!

mula-mula tu ingat nak abaikan je. tapi rase sakit je kaki ni. pedih. cam ala-ala kena pisau gitu. skali angkat kaki. dah merah berdarah-darah. dan dan tu jugak hati jadik sebak. mata dah berair. syahdu je rase nye 1 syawal kali ni. huhu...saya. saya. saya.....
pangggg!!!!!
hah..kan dah gagap...padan muka...
miahahahahahahhaha~


oke, dah cukup.
nak sambung misi keamanan.
untung-untung dapat duit ghaye lagik ari ni.

bajet postgrad student



sabar!!!!



wahai mimpi, sila menjauh dari saya.

sape nak







ini???






cepat angkat tangan!!!
ho ho ho





CEPAT!!!!
sebelum saya ubah fikiran.





oke~
saya tak nampak mane-mane tangan.
maknanye korang tak nak la kan?
huhuhu...





owh ye.
patutla.
korang sume dah besar.
dah takmo duit-duit raya neh.
huhu~

penat je saya semangat-semangat petang tadi.
tengok~




tak sempat sampai kat umah.
lam keta tu~
gigih-gigih isi duit lam sampul ghaye.
ingatkan korang punye pasal.
senyum pon tak sempat.
punyela fokus~
hukhuk..




betul takmo ni???
takpe la~
-_-"






pesan dari dapur:

maafkan semua salah silap saya ye~
.......



ramadhan hampir berlalu.
sangat banyak peluang yang dah saya sia-siakan.

haiyakkkk!!!!!

sambil tendang laju-laju sekuat hati




jadik bintang paling kecik kat langit
eh, tak leh..
nanti saya akan carik dia lagik
-_-"




ape saya patut buat?
urghhhhh~

sapa kata berkawan tu senang

dan semua indah-indah?



ya,
betul~


hidup akan jadi lebih bermakna dengan adanye kawan-kawan. disamping keluarga. tapi banyak mana kawan yang betul-betul kawan. kawan yang betul-betul ada diwaktu susah. waktu senang toksah cakap. memang ramai. kita pon sama. kadang-kadang bila waktu senang, kita lupa kawan. bila dengan kawan yang ini, kita kutuk-kutuk kawan yang itu. bila dengan kawan yang itu, kita cerita semua mende yang tak elok, yang kita tak puas hati dengan kawan yang ini. dan bila tiba waktu kita susah, mula la tercarik-carik kawan. kawan yang kita kutuk, yang kita buka aibnye pon kita carik. tak tahu malu kan kita ni. dan bila waktu tu, tade kawan yang datang. mula la kita salahkan si kawan tu. kononnye bukan kawan sejati la. naikkan kat status fesbuk.


macam ni ke kawan. nyesal aku ade kawan gitu. kononnye nak kawan sampai mati, tapi bila susah, lesap.




choppp!!!
nak tanya.





berapa kali kita ada bersama si kawan bila dia dalam susah.?
selalu ke kita setia tunggu dia walau selambat mana pon dia.?
selalu ke kita tanpa jemu layan si kawan tadi, walau perkara yang dibualkan langsung tak menarik minat kita?
berapa kali kita mengalah untuk si kawan tadi pilih kedai makan mane nak pegi untuk lunch, atau dinner?
berapa kali kita setuju dan ikut rancangan si kawan bila tiba waktu berpoya-poya hujung minggu?
berapa kali kita pergi kepada kawan instead of dia yang datang pada kita?




saya tak banyak. boleh kira dengan jari. kadang-kadang saya tak sedar pon yang kawan saya sedang bersedih. yang dia sebenarnye ada masalah. yang dia sebenarnye tak sihat. bila dia takde mood, kadang-kadang saya rasa dia tak best. sedangkan sebelum ni, bila dok huha-huha sesama, saya rasa dia lah kawan yang paling best saya penah ada. kadang-kadang saya lupa, saya selalu nak kawan saya jadik sempurna untuk saya tapi saya tak buat mende yang sama untuk dia. kadang-kadang saya terfikir, ikhlas ke saya selama ini?




haaaaaaaaaaa....
itu dah takot la tu nak kawan ngan saya.
ahahahaha...~
tape. pergi la. selagi ada masa, carik la kawan terbaik kamu. tinggalkan saya kat sini sebab saya bukan seorang kawan yang baik..
:)




pesan dari dapur:
tapi jangan lupa, untuk dapatkan yang terbaik, kita pon haruslah jadik yang terbaik. supaya, kita layak untuk dia. dan di akhir nanti, dia ngan bangganye ngaku dan kenalkan pada kenalan yang lain,

"dia adalah kawan terbaik saya"
carik carik carik
selongkar sume tempat yang nampak dek mata
tapi masih tak jumpa
duduk, tenang, dan fikir
akhirnya tido~
.






orang cakap

"a picture tells a thousand words"

so tengok je la gambar kat bawah ni. tak perlu la kot saya nak cite nape mereka dok melangut terbiar tepi jalan malam-malam waktu sume orang nyenyak tido atau paling tak pon waktu kebanyakan orang dok diam-diam lam bilik sambil kira biri-biri lompat pagar dengan mata kebil-kebil tengok kipas. semoga berjaya. tak pe. tade istilah salah. kalaupon ape yang kamu fikir tu langsong tade kaitan, still tak pe. makanye, semoga berjaya la eh~ ^^









oke, boleh mula sekarang!!!!

dah?
bagosssssssss~
hehe..





best la phrase kat atas tu. saya suka. pasni senang keje saya. upload je gambar banyak-banyak pastu bior je gambar-gambar tu sume bagitau kisah disebaliknye. kalau lah sume foto bole gerak-gerak pon menarik gak. cam lam cite harry potter. owh. bukan. bukan. tak nak video. nak gambar yang bole gerak. boleh cuci. dan letak lam frame.
thehehehehe~
^_^




kalu ikut AUKU, memang tak leh ye main mercun dalam kawasan kampus?
huhu~
pak guard tak rock..
-_-"
.



rindu~

.. (dabel dot)


akhirakhirnisayaadeterperasankansesuatusayadahbanyakbanyak(?)hurmmm~agaklasayacamdahagakbanyakberubahmakinsukamelawansukabawakdirijauhjauhkalodulu,bilaadamasalahsaluplannaklarijauhjauhbuatnyetakpenahtapiskangsayadahbranibuatkalodulubilakawansayacakapmendeyangtaksedapdidengartelingayangbuatkanhatisakitdanmakandalamsayasenyumdandiamkanjepalingtakponsayamenangkanajepediacakaptapiskangsayadahtakbolehhuhuhumakindefensivejadiknyedahbanyaksakitkanhatiorangorangsekelilingeishhh~takeloksungguhtapiorangorangnijugakyangbuatsayajadikginitengok~salahkanoranglainplakheeeeeeeeeeeeeeee~^^salahsendirinaksalahkanorangpulakcepukkangnangeshohohoho^___^






bole baca kan?
owh~
dan pastikan baca ngan betul
muahahahhahahahahahhahahhahaa.....




HAH!!!!
kalo dah ase cam pening-pening
jangan dok gatal-gatal nak bukak pose
tade kaitan~







pesan dari dapur:
saya syak ni sume gara-gara jadik student final year. sume mende ase cam tak kena. sume mende nak kecik ati. ishhh~ tak syok ah gini. time ni ah nak huha-huha sampai pengsan. penat ah nak kecik ati makan dalam perigi terjun lombong neh sume.eishhh >_<"

Alhamdulillah

..................................




sangat penat.
cam kain buruk.
tapi ni baru permulaan.
bertabah.
oyeah~









nak tido.
sampai jumaat depan.
jadi jangan ade sesapa brani kacau saya.
amaran keras.
a ha ha ha ha!!!!

sapa kata masak tu senang

dan tak penat?











saya perlu jauhkan diri dari dapur dan kawasan sekitar.
sangat bahaya lepas waktu asar.
perluuuuu~

.







setiap sesuatu takkan kekal.
setiap orang pasti akan berubah.
walau sekuat mana dan sedalam mana
saya tanam dalam hati tak nak percaya.
walau saya tetap degil nak tunggu.
hakikat tetap hakikat.
saya kena belajar tipu diri sendiri.
cukup la.
saya patut bangkit dari mimpi ni.
mungkin tu bukan tempat saya.
tak.
bukan lagi mungkin.
memang tempat tu bukan untuk saya.
walau sakit cemane pon.
saya kena teruskan.
cukup la nanges selama ni.
saya nak senyum.
yang betul-betul datang dari hati.
ya Allah.
berikan saya kekuatan.
supaya saya mampu lupakan semuanya.







~9 ramadhan 1431H~



pernah rasa cam lemas tak?

bukan cam lemas kat laut atau
kolam atau longkang atau sinki tu.
ini macam satu rasa yang gelap.
tak tahu punca.
dan tak nampak jalan keluar.
buntu kot nama lain nye.

nak luah tak dapat.
walau cemana gigih pon fikir.
tetap tak kan ada jawapan.
rimas.

terlalu banyak soalan tak terjawab.
tak suka.


semua salah.
masing-masing bercanggah.




~penat.....kenapa dulu saya sanggup terima perjanjian ini?~





selamat berpuasa semua!!!!!!






saya ada sorang kawan
kebelakangan ni dia cam agak pelik
selalu mintak mende bukan-bukan
kadang-kadang tu takut saya dibuatnye
risau pon ade jugak
ye la kan
nama pon kawan
sape tak bimbang kan?
tapi~







saya ade syak sesuatu
tapi bila dipikir-pikir
cam tak logik pulak
hmmm~





MUNGKIN......
~mungkin je tau~




saya SYAK.....
~syak je tau~



......mungkin dia berbadan dua
uhuhuhuhu~
-_-"



sebabnye kan
dia asyik mengidam sesuatu
cam orang-orang tua selalu cakap

"pembawakan budak la katakan"

betul ke tidak
saya tak pasti
nanti saya nak tanye dia la
tapi nak ke dia jawab
nanti dia sepak-sepak saya cemane?


memang la dia nampak cam lembut, sopan-santun, lemah-gemalai bagai
tapi.....


eishhh,
tak nak la saya amik risiko
kang tak pasal-pasal lebam badan saya
uhuh~
~_~"




owh, lupa lak....
ini hah mende yang dia ngidam tu~

katanya, dia
naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
sangat tengok mende kat bawah ni
saya pon tak tau apa pekdah nye tapi dia tetap degil nak tengok mende ni sume
heran~





pokokijaunganbungakuneng~


gigih saya panjat pokok semata-mata nak amik gambar bunga ni dari dekat. ngan baju kurung nye. walaweh kagom ngan diri sendiri..
A HA HA HA HA~
^__^


alamak!!!
bunga pink
saya harap dia tak perasan
huhuhu
~_~"


lompat saya lompat
lompat tinggi-tinggi
oyeah~

punye la kuat angin
lagi skit je bunga-bunga ni nak gugur
kalau la gugur sume, tak tau ape saya nak jawab nanti
uhuh~





pesan dari dapur:
saya tak pandai snap gambar cantik-cantik....
uhuhuhu~
T_T"
so, ini je la saya bole bagi kat kawan saya tu
saya harap pasni dia dah tak marah-marah saya dah
sebab saya malas update blog
name pon "kisah blog yang terabai"
kang kalo saya update selalu
tade la terabainye kan~
heheee~^^
~saya tipu je part ngadung tu sume..amponnnnnnnnn~

rajen!!!





kehidupan baru saya di tahun akhir semester pertama~


hampir setiap pagi, rutinnya adalah bersin cam kucing...
petang bawak ke malam, kejenya adalah batuk macam anak gajah...
owh jangan tanya saya cemane bunyi nye...


puncanya adalah....



ya!!! pandai~
cemane awak tau...ohohohoho


D to the U to the S to the T...
dusty musty husky....
muahahahahhaha~


habuk yang sangat tebal dan tak tau datang dari mana.
waka waka ey ey~
bunyik cam misteri je kan???wohohoho....


konon-konon nak udara bersih la kan.
saya pon bukak la tingkap, skali hoh!! amik kau, penuh atas meja.
bole nampak owh bintik-bintik habuk tu.
yang kaler hitam-hitam.
pastu kalo sreeettt atas meja gune jari, kompem dapat cam stok-stok rumah tinggal.
oke cam agak tipu di situ.
tade la sampai cam umah tinggal tapi stok cam kat kilang papan.
oke yang tu pon tipu.
ohohohoho~

owh tapi kan, bukan stakat atas meja je, ataih katil pon dorang kejekan jugak.
cessssss sunggoh..
eishhhh~
>_<"
lantai toksah tanye la. tempat wajib~

tapi kan kalo nak kata dari luar semata-mata, tak jugak.
nanti kang kalo tutup tingkap pon, ade jugak.
pening pikir mendape la puncanya supaya saya boleh hapuskan atau paling tak kurangkan kadar pencemaran lam bilik tersayang neh.
-_-"

.......................................................................

pastu kalo bilik tu berhabuk, tak reti-reti nak sapu ke saudari eh??

hello~
saya dah sapu oke..tapi tak sampai sejam dua, dia dah mula bertenggek lagik..
penat la camni..
uhuhu~
~hoh merungut eh~


makanya,
ape yang patot saya buat??


apakah???
apakah???
apakah???
~_~"




pesan dari dapur:
warghhh...
>_<"
baru je tido dua malam kat bilik ni dah sakit tekak bagai...
uhuhuhu..
udah le tekak sama hidung ni gedik-gedik manja.
asal je ade habuk mula la nak bersin bagai pastu batuk keluar kahak hak hak tuih~
T__T
*nanges hiba*

o_O

oh tidak~
saya sudah terjatuh hati ngan satu lagu tu,
skang ni asek ulang dengar aje.
skang pon dok melayan lagik.
ohoh~^^




kat bawah ni liriknya~

tajuk lagu adalah takkan pisah...
tukang nyanyi adalah eren...
jangan tanye saya sapekah dia..


sayang aku ingin berbicara kepadamu
tentang apa yang tengah aku rasakan
ada apa, ada apa katakanlah semuanya
ku kan dengarkan duhai cintaku

bila nanti orang tuamu tak meredhai
dengan apa yang kurasakan padamu
semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
begitu pon orang tuaku
kau takkan tinggalkanku
takkan pernah sayangku
janjimu janjiku untukmu

takkan ada yang pisahkan kita
sekali pon kau telah tiada
akan ku pastikan
ku kan memeluk menciummu disyurga

jangan kau pergi tinggalkan aku
bawa aku kemana kau mahu
janjiku padamu
jiwa dan ragaku
mati pun kumahu





pesan dari dapur:
oyeah saya dah dapat donload lagu neh setelah gigih carik kat segenap tempat selama 2 hari 3 malam tanpa makan dan mandi...lalalalalalala~^^
oh ya..kalau terasa cam,
"eh lagu mende ni?nak try dengar la.."
kamu semua boleh la klik sini.
tak pon google je~

sayang aku ingin berbicara kepadamu
tentang lalalalalalalalala~
oyeah oyeah oyeah!!!!^^

jomm









tiket boleh dibeli daripada

Asiah (perubatan tahun 4 ) -013 9987181

dan Faisal ( perubatan tahun 4) - 019 4528280

jangan lepaskan peluang keemasan ini!

~ bersama kita meyokong konsert amal ini,insyaAllah ~







dari dapur:
kopipes dari rakanmasjidusmkk

tersentak bila saya baca ini...


yang kat bawah ni...



sebaik-baik wanita adalah,
yang apabila diberi sesuatu
~dia bersyukur

dan bila tidak diberi apa-apa
~dia bersabar

yang menyenangkan hatimu
~bila kamu melihatnya

dan mentaatimu bila
~kamu menyuruhnya







pesan dari dapur:
betapa saya tersangatlah jauh dari semua itu.
T_T



esok adalah harinya....

tapi satu apa pon saya tak kemas...
dan saya tak nak balik sana...
saya nak duk sini je...
duk diam-diam kat sini...
awak semua pulang la dulu ye~






pesan dari dapur:
kemana awak hilang??
T_T

hujan lebat-lebat

(-__-)
syoknye tido!!!!!


.



saya perlukan kesabaran yang sangat sangat sangat amat sangat sangat sangat saaaaaaaaaaaangat kuat yang amat...

bimbang kalau-kalau nanti



bukan..


bukan bimbang..

tapi takut...


ya, saya takut...

saya sangat amat takut kalau saya dah tak boleh bertahan lagi...






pesan dari dapur:

cemane kalau hati saya betul-betul jadi busuk pasni...?
T_T"

hai cik belog....




dah lama tak datang sini,
saya mintak maaf ya cik belog,
bukan apa tau,
~sambil fikir alasan~
saya sebuk sangat la sekarang ni,
banyak mende penting nak difikirkan,
.
.
.
.
.
.
.
urghhhhh
>_<"

TAK BEST!!!!!!







saya nak update cik belog!!!!!!
nak update!!!
nak update!!!
nak update!!!



tapi tak reti nak tulis mende...
dah la...
malas la cenggini...
cukup la....





sekian....



~jalan tunduk sambil seret-seret kaki-tak-bermaya-nak-jalan sebab kekeciwaan pada diri sendiri sambil dada cam sebak-sebak nak nanges tapi kena cover sebab depan tu ada abang chai yang hensem-owh-saya-malu-bila-nampak-dia~

mari mengupdate...

sebabkan saya dah janji nak menconteng sesuatu kat sini hari ni, makanya haruslah ditunaikan. nanti tak pepasal akan ada suara atau ayat-ayat yang mengutuk saya atau paling tak pon menganjeng saya. tapi takpe. buat masa sekarang saya tak kesah. jadi sebelum tu marilah kita sama-sama fikir dan renungkan apakah yang sesuai untuk saya bebelkan di sini.

fikir.fikir.fikir.fikir~



pesan dari dapur:
ni kire dah update la kan...
hohohoho...

senangnye~

saya mahu pulang!!!!!!

huhu.....
~_~"



kakngah saya pon same...
kan ngah??





pesanan dari dapur:
kami mahu pulang~
gambar ini akan sentiasa di naikkan dari masa ke masa mengikut perubahan mood pulang beraya di kampung halaman. jadi sila jangan bosan. sekian~

dear diary......


~sila baca dengan nada comel, kiut dan manja walaupon kamu mungkin jelita, anggun, wanita moden, maskulin, macho mahupun ade misai melentik~



hari ni kan,
hari ni kan,
emmmm hari ni kan
saya dah tak ngantuk bila masok lab, biasanya bila jam nginjak ke angka soploh nak ke sebelas gitu, mata saya dah manja-manja mintak tutup. mulut pulak asek malu-malu menguap mintak didodoikan. tak suka tau. malu saya bila ada orang nampak saya menguap. tak sukeeeeeeeeeeeeeee~
tapi kan,
hari ni kan,
hari ni kan,
saya
*paaaaaaanngggg*



gedik!!

cukup tu cukup.....




okeh...
sekarang baca dengan serius...


petang tadi keje abeh lambat...
jalan macam biasa...
kluar je dari bangunan ppsk (baca pusat pengajian sains kimia),
saya nampak ini

terik owh...tak tipuuuuu....
~ekceli tiap-tiap hari pon cam ni...huhu..*sweats*~


pastu cam biasa sebelum sampai bilik,
haruslah mendaki jalan yang super seksi ini terlebih dahulu.

kenapa saya cakap seksi??
jawapan nya....




hanya kami, si pendaki-pendaki tegar,
ini sahaja ada jawapannye dan tak mungkin kami akan gitau anda, maka anda haruslah merasai sendiri pengalaman berjalan di bukit saujana ditemani oleh


ini.
awan yang gigih meniupkan angin yang sepoi-sepoi bahasa kepada anda. yang mana akan mengurangkan isipadu peluh yang dijana oleh badan anda. jika anda tidak bernasib baik, anda mungkin berpotensi mengalami dehydration akibat pengeluaran peluh dan air liur yang melampau. ini berdasarkan kajian yang dilakukan dari masa ke masa berdasarkan pengalaman pendaki-pendaki tegar. andai tersilap perhitungan anda mungkin mengalami sakit-sakit kepala dan pening-pening lalat akibat kekurangan oksigen ke otak.



tapi, pada hari ini..
sejarah telah terukir..


hari ini semuanya sudah berubah,
walaupon ketinggian bukit saujana masih sama dan
kedudukan bilik masih di ketinggian 481m dari aras laut,


AKAN TETAPI,



saya berjaya menepis serangan


beliau.
~yaaaa.....si panas terik-terik..hmmph~




semuanya dengan bantuan iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~



PAYUNG PINK
sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
auuwwwwwwww~





~payung pertama yang hadir dalam hidup saya....owh sila bangga wahai kamu si-payung-pink-kepunyaan-saya~




tapi yang saya punye, kalernya lagi chantek...
lagi terang dan mempesona....
serius tak tipu....








pesan dari dapur:

bilik saya tinggiiiiiiiiiiiii.....
bole nampak ini dari dalam bilik....
^^

kredit kepada google images....

e.x.h.a.u.s.t.e.d


+_+"

we suffer more from imagination than from reality~~~



~words from a friend~

and it suits me well


salah satu sikap buruk saya adalah,
rather than seek for an explanation or answer,
i keep myself silent and assume things from what i saw, heard and read..
then start to imagine things, which at the end of the day, i'll hurt myself...


pastu mula la sedih je manjang, moody, buat prangai kasik he/she annoys then hates me, so that bila he/she bencikan saya, dia akan automatically tinggalkan saya...kan?? ~walopon saya benci ditinggalkan...sape yang suke ditinggalkan??ade ke??~ lari, yept..lari dari masalah,
sensitif, skit-skit nak kecik hati, pikir yang bukan-bukan, dan yang tak senonohnye, bole tu nangis bawak ke tido, bangun pagi mata bengkak, semuanya disebabkan mende yang ntah betul ntah tidak...~assumption punye pasal~



tak bagus kan?
+_+"



paham?
tak paham?
okeh macam ni......
emmmmm macam..........
macam bila saya jumpe kamu,
kebiasaannye kalo jumpe, kita slalu cam borak or at least say hi,
but one day tu, saya jumpe kamu, then saya cam 'hai, kamu...',
then kamu pandang saya dan terus berlalu or langsung tak pandang saya.
dan itu sakit bagi saya.
dan haruslah lepas tu saya akan pikir, pikir, pikir dan terus pikir nape bole jadik gitu.
pastu mula la simptom-simptom kat atas tu jadik.
dan saya takkan pergi pada kamu ntuk tanye kenapa kamu buat saya gitu.
TAK.


dan bila saya baca status kamu kat fesbuk or ym or gt or belog or mane-mane la,
saya akan pikir lagi.
kamu ade marahkan saya ke?
ape salah saya?
kamu takmo kawan saya ke?
nape kamu buat saya camni?
saya ade cakap sesuatu yang buat kamu kecik hati ke?

atau mungkin kamu dah tak perlukan saya lagi.
kamu bencikan saya eh?
huhu~



dan semua tu tade jawapan.
eh, ada.
jawapan yang saya assume tu la.
cam,
aah kamu memang dah takmo kawan ngan saya.
dan mungkin kamu betul-betul bencikan saya.
dan apa yang saya buat kebiasaannya ialah pergi..
pergi jauh-jauh dari kamu.
pergi supaya kamu boleh hepi dengan kawan-kawan kamu yang lain.
sebab saya tak boleh hepikan kamu.
okeh nangis lagik..
huhuhuhu~
~walhal mende nye MUNGKIN bukan cam tu pon..aishhh~
hati kertas punye orang ni..
T.T





~resipi tade motif~
uhuh.....





pesan dari dapur:
awak kuat atiqah...

ingat tu~

saya punya adik...kamu???


saya ada sorang adik....
namanye bulat....
betul la...
nama penuh nik adik bongsu bulat....
nama panggilan ijat...
takleh panggil adik walopon dia bongsu...
nanti makin gedik dan ngada-ngada jadiknye...
umor doblas tahun....
tahun ni upsr tapi dia sangat cool....
asek maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaain je kejenye....
orang lain punye la risau nengok....
tapi dia....
hmph....
buat derkkkkkkkkkkkkkkkk je....
tak sedar diri punye budak....
aishhhhhhhhhhhhhhh~
pastu mula la sebok tanye...


kak, nanti bole dop ijat masok skolah maahad?
kak, nak masok maahad kena dapat bape A?
kak, kak ase ijat bole dapat bape A upsr nanti?
kakk, blablablablabla~
~bebelan seorang adik~
~maahad tu skolah agama berasrama~


huhuhuhu~
sila bersabar ye wahai akak...


masa dia kecik-kecik dulu...
dia saaaaaaaaaaaaaangat comel...
tengok~

comeiii kan....


geram nengok dia senyum...huhuhuhu



ye la, ye la....
at least pada mata saya, dia sangat comeiiii...
dulu kitorang, si kakak-kakak ni slalu berebut nak dukung dia...
even masa dia umo 5 6 tahun gitu, kitorang still gigih lagik nak dukung dia...
adik bongsu la katakan....
~tapi...sebab dia la saya tak dapat jadik bongsu...hukhukhuk....T_T....bongsu pompuan tak real bongsu...asal ijat dop lahir dulu ha???bagi la kak ikah jadik last....ngeheheheheeeee...okeh..sila bersyukur atiqah....baekkkk..tsk..tsk~



tapi sekarang...


kitorang slalu abaikan dia...
kesian kat dia...
dah la tade kawan nak main...
asal kitorang balik umah je...
masing-masing terperap lam bilik...
pastu kalau sembang pon tadenye nak ajak dia join same....
pastu nanti dia pon datang kacau kitorang...
sampai gaduh...
sampai ade yang tengking-tengking...
berkejar-kejar tu toksah cakap la...
paling teruk, siap nanges lagik....
kalo bukan dia yang nanges, maka haroslah akak dia kan...
huhuhuhu.....


pastu nanti kalo kitorang tanye
nape ijat slalu buat kacau??
suuuuuuuuuuke sangat buat orang marah???

ijat takmo orang sayangkan ijat ke???
nanti dia jawab,


sebab ijat kurang kasih sayang........



apakah????
bole dia cakap gitu...
punye la sume sayang dia...
mak ayah takyah cakap la....
memang sayang sangat la...
anak laki tunggal kan...
bongsu....
paling kecik pulak tu....
aishhhhh...
ijat...
ijat....


tengokkkk....betul la kan....dah makin bulat....muka tu memang slalu bulat dah...tang perut tu...comeii je ke depan...ohoho~
ijat....soriii~^^



pastu nanti bila mood sume elok...
kitorang akan dok same-same sembang dari hati ke hati...
tanye dia cemane keadaan dia waktu skolah, lam kelas, kawan-kawan ok ke tak, blaja bole ikot tak, cikgu garang tak...
pastu nanti dia cite kesah hidop dia...
suka duka waktu skolah...
dan masa ni memang akan rasa kesian sangat kat dia...
ye la...
kitorang dulu bole buat saing masa skolah....
tapi si ijat ni sorang-sorang je la...
dah kakak-kakak sume dah besar...
pastu nanti kalo soh dia blaja mula la dia cakap.....



kak long, kak ngah, kak cik ngan kak ikah dop bace buku pon...dok maen game je...ijat pon nak maen game jugop...



wahai adikku sayang...
kami memang la dop study kat umoh...

sebab kami dah pulun study kat hostel...

~cehhh konon...ye la tu pulun studi..agagagaga~
tapi ijat kena study....
okeh adikku??




haaa lagi satu...
ini budak dah ade buah hati...
cessssssssssss...
tak patot sunggoh...
jangan nak langkah bendul...
tunggu akak-akak ni dulu....
agagagaggagaga~





adakah saya sayang adik saya???


mesti la....
tapi kalo dia tido lagik saya sayang dia...
sebab masa tu memang dia takkan lawan cakap dan takkan buat kacau...
ohoho~






pesan dari dapur:

heiii budak bulat~~
jom berdamai....
nanti kak ikah balik, takmo gaduh-gaduh k.....
at least untuk 3 hari....
janji???
kak ikah akan cuba terima apa pon yang ijat buat n ijat pon kena buat yang same...
kalau kak ikah tegur tingkah laku ijat, bukannya kak ikah tak sayang ijat....
sebab sayang la kak ikah marah, tegur dan kadang-kadang protes ngan kelakuan ijat...
sebab kak ikah nak yang terbaik untuk ijat...
jadi adik yang baik, anak yang soleh, yang akan membanggakan keluarga, sebab satu hari nanti, ijat la tempat kami semua bergantung...
besar tanggungjawab ijat...
ingat tu wahai adik...


nik asyraf izzat...
kami sume saaaaaaaaaaaaaaaaaayang kamu...
jangan pernah skit pon ada lam hati rasa tak disayangi okeh...
^__^

epi becoming besdei
~tengok...punye la special kak ikah buat ntuk ijat...bukan senang kak ikah nak update belog ni...hohoho~


dia dah makin tinggi....agak-agaknya pasneh, saya lah yang paling rendah lam famili kami....tsk..tsk
T.T

pendatang