ini bukan saya

My photo
atiqah nadirah.!! itu saya. dan saya tak paham saya. sekian. terima kasih.

......

ini hari saya mau pulang...
sape nak ikut??
jum...
jum....
after lab okeh..
tunggu la kat mana2 pon..
hehhe
babaiiiiiiiiiiii

sangat bosan

duk kat umah lagi best...
walaupon xde mende nak buat..
asek makan tdo makn tdo gduh sama adek...
but still that place is da best place ever...
huhu...
miss home
T____T

jangan baca..

nak tulis sesuatu...
kehufdewgf jfiueh
kldjhfweb fecv
emosidjknuviryhvfjewnv
kacauencwhvuwjbefc
huhcjkyhcouiwthgvcb
takcjkdhvuygwvb
tauncfekjhvjoyhvjbv v
kenapajkncliugvcbnvb
sayakjnfcreughejbv
syaknvfehblujrnbmefb
mungkinjfhayufgbw vjw
sebabkdjvfiughje,b
sayakvmnm vuyhgebrgv
hgtyhvrindubsndabvytaqgfhvg
jhnjfdhduyfgvjhiabnbdsjhvuybgvbrv
muwbef bewygfgbhwv
bodohjvndsvjuwhebwv
tak2nvienfckknjwyhg
bukankjdnfiuwagvbnwv
kamubchjdgfvkjhb v
yangjnfjehgvg b
bodohjlbfuadebgeregvbve
tapi jnfeushbev
sayajnkhajknbv e
huhurhbnebkm
kjkdcbvhyugfvbnvr
bencijndhfuahgfbngv
denganjhfuadsjvcsn
diri vjsfdhvulebvneb med
sendirinfdvkjhleujhnmdb ne
sangatkfdvjnipv
lemahjvhuoreivbervnermvblr
damn..........
msadknfjlawehfujwn cxkcuwijefcn
fkjihefjwe fmdscjiwhjdmc
kwhfcmwe fmew,hbwdcnSGDykbgfcnds vcmhncfkjhgdwnb
MKNCDSKJACHFDJBC NS CNHBjbnmc dslkivjuledjbvcns ks
vkjdshfaewuyr7w382qedjnsa cxk;cuiwdcf
fqwiuieowyrhwqbMJNIYUibsn





kan da ckap tadi..jangan baca
takde papepon..
hohoho~~~~~~~~~~~

muahahahha

kamu...
si jahat..
pegi maen jauh-jauh..
huh!!!!

saya kembali





haiiii kamu semua
rindukan saya eh?
eleh malu-malu pulak cakap tak
takpe
takpe
saya paham
lalallala~~~
~okeh saya tau saya perasan tahap 9.75 skala ritcher.suka ati saya la kan???~
ada rasa gegar-gegar goyang-goyang skit x?
jangan pandang saya
saya tak tahu




sesiapa tolong bagitau saya bilakah kita mula bukak sem baru sebab saya tak tahu dan saya cam malas nak bukak website pusat pengajian..tolong eh..hehe^^








pesan dari dapur:
si tukang masak sambung bertapa
hai mambang blog mambang fesbukhjkgkjh$%!RF@U*^%TYF%&^&$r5

tak suka itu

rasa tak enak..
kamu tahu kenapa?
huhuuu



ok saya tipu..
xdela tak enak sangat sebab tiap2 hari duk bising gelak-tak-hingat-mati
tapi maseh ada rasa sesuatu di situ
sesuatu yang slalu buat saya tertanya-tanya
huhuuuuu






nak jalan-jalan
huhu~~~~

saya menulis diwaktu pagi semasa semua sedang tdo..okeh saya tipu




ini kesah raya saya...
bangun pagi goyang-goyang kaki sambil jalan kehulu kehilir hu-ha-hu-ha sambil tunggu mak dan ayah pulang dari tempat orang sembelih lembus sampaila ke jam sebelas then dah penat jalan saya pon berehat sambil lelapkan mata tiba-tiba dunia saya gelap gulita......
owh saya tdo rupanye..
bukan pitam sebab lapar yept..
bukan..
sangat xmacho untuk pitam disebabkan lapar dan penat..
hoh...
emmm tiba-tiba mood nak menulis hilang..
so tengok pic ajo la eh..
xbnyak pon..
cukupla nak untuk gedik-gedikkan
hikhik
babaiiii



mana saya???mestila yang gojes mojes tu..
hikhik



kami xsakit tapi kami pemalu.awwwww




bila dah buhsan menunggu penyakit lama akan datang bertandang



saya xtau apekah motipp beliau..
~mungkin beliau cuba untuk mempengaruhi kanak-kanak yang berada di sebelah ntuk menyerahkan botol susu itoo~



hah..nganga nganga..aishhhh






pesan dari dapur:
nanti mood dan idea datang saya tulis lagi..
mungkin sekejap lagi, esok, minggu depan xpon bila-bila saya sooka..
wassalam


kesah raya

sedang shebuk memonitor encik dan cik lembus yang sedang berlari-lari riang di padang rumput nan menghijau
menghabiskan sisa hidop terakhir
menikmati keindahan alam ciptaan ilahi
lalala menyanyi riang
weeeeeeeeee^^




pesab dari dapur:
yept xde kesah raya lam resipi kali neh
heh..heh..heh...

gulingan membulat

haa...
buat apakah itooo...
makankah?
ehhh baru bangun tdo...
oooo tdo sepuas hati yept..
xpe..
xpe....
tdo la....
tapi make sure yang kamu dah menulis sesuatu dalam belog kamu yept...
lalala....






hahhahah
kalut ye bila saya mintak hapdate tiap-tiap hari...
hehehe...


emmmm
kepada kamu semua



selamat hari raya
AIDILADHA

perhatian kepada semua....





kepada kamu semua....


sila ambik perhatian...
benda yang saya nak kabo neh adalah penting dan serius....





pay attention tau
xyah nak baca dengan mata jeling-jeling sambil jungkit kening...
ingat kiut ke????
aishhhhh
#%$^%&*
duduk leklok...
pe cite baca sambil berdiri sambil baring-baring sambil lompat-lompat sambil makan neh????





ehemmm



ooooooooooooooooo
~sila baca sambil buat mulut bentuk O..yee memang perlu untuk lebih feel~
mentang-mentang kamu semua dah abeh exam..
dah xyah baca notes n study sampai lebam mata..
senang-senang je goyang kaki sama guling-guling atas katil..
pastu lupa belog kamu..
ape cite???
sape nak hapdate???
nanti saya nak baca ape bila saya bosan?????


ooooooooooo
gini eh keje kamu semua bila cuti..





dah-dah pegi hapdate belog kamu semua...
kalau bole paling kurang
  • 1 entry setiap kali after makan ~dah kalau saya makan 6 kali sehari macam mana?hah sape suh kamu semua makan banyak..hoho~
  • 1 entry after bangun tdo ~emmm kalau saya dah xbangun-bangun macam mana???hello kamu ingat saya kejam sangatkah.xyah la hapdate.aishhhh~
  • 1 entry before tdo ~hah yang ni optional la..tapi lebih baek kalau kamu semua sudah pikir apa yang nak tulis bila dah bangun tdo nanti.so xdela nanti kena pikir lama-lama depan lappy kamu semua..kan?kan?~



heeeeee^___^
tengokkkk baek kan saya?
hikhik...



okela..
selamat bercuti
selamat bersuka ria
selamat jalan-jalan
selamat makan-makan
selamat bersenang-senang
selamat la untuk semua...


babaiiiii
assalamualaikum






pesan dari dapur:
have a safe olidei..jangan duk gedik2 maen hujan or banjir yept...lumba moto pon xyah la.nanti kalau kamu semua sakit sape nak tolong kamu hapdate belog........
hohoho~~~~

sangat xsuka bila kena fikir nak letak ape kat sini macam bila orang mintak kamu belanja makan setiap kamu nampak muka kamu xkire tmpat asek mintak je







bosan...........



serius bosan...............................




~~~~~~sangat bosan~~~~~~~




huhhh
~saya tak suka orang mengeluh okeh tapi skang kenapa saya pulak yang mengeluh????huhu~

tadi after exam ~sila maklum yang tadi tu last paper okeh last paper~ saya sengih sampai nampak third molar sambil lompat-lompat cam katak konon-kononnya hepi sebab exam dah abeh dan yang penting kat sini saya dah tak perlu main mata ngan notes yang obese tu
tapi kenapa malam ni macam tak bes je cam da sesuatu yang tak de tak lengkap tak syok tak happening tak bes tak bes dan tak bes...mungkin sebab malam ni gelap sangat kot.gelap pekat.tu yang semua jadik tak betul....




oh ya....
kalau dah tau exam dah abeh kenapakah tak pulang ke rumah aje????
tak reti-reti carik jalan balik ke???
huhu...saya tak tau.bolehkah macam tu...
mustila bole ini kan belog saya so suka hati perut pankreas saya la nak tulis papepon....




huhuhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
sangat tak bes neh..

~________~

~________~

~________~

~________~

~________~

~________~

~________~

~________~





emmmmm saya nak tido la...
oyasuminasai








pesan dari dapur:
cam geli la plak ngan mende neh "~________~"...
bila banyak-banyak cam pelik plak..
hoho~~~
bolehkah macam tu????
musti la bole....

huh malas nak pikir eh

esok petang saya ada kertas peperiksaan untuk diduduki tapi saya masih berada disini mengetuk papan kekunci ini sambil berfikir-fikir apa perkataan yang saya nak letak after perkataan ini jadi saya biarkan tangan saya terus mengetuk-ngetuk tanpa hala tujuan sehingga membentuk perkataan yang sesuai dan membawa makna emmm apa lagi ye yang saya nak taip emmmmmm saya rasa saya patut pergi sekarang sebab jari-jari saya makin tak terkawal neh jshdyufdghasvcgahfcgj35436iu7vi5ntvt4x90






pesan dari dapur:
all the best untuk semua yang masih ada paper tapi bagi kamu yang dah abeh sila pulang ke rumah masing-masing dan jangan tunjuk muka free lagi hepi kamu disini kerana saya akan rasa jeles kenapa kamu abeh paper dahulu sebelum saya owh free disitu bukan percuma hehe saya tau kamu faham maksudnya tapi still saya nak cakap jugak suka hati saya la okeh





current status




~~edit
ed~~



nihongo
wo benkyoshimasu










hahaha..ye la 2
emmmm






pesan dari dapur:
kalau salah gtau la ye..
buah cempedak diluar pagar
amik galah tolong petikkan
nanti kita goreng makan sama-sama
saya budak baru belajar
kalau salah tolong betulkan

masa dan saya



dah beberapa hari tak buat ini..






jangan kata nak buat yang ada dalam buku..
dalam enset pon xsempat..
nak kata study 24 jam tak pulak..
huhu..
jadik kemana masa saya pergi????






sok da paper so saya pergi dulu..
babaiii n assalamualaikum

suka duka saya bersama mereka




kisahnye bermula petang tadi selepas saya pejam-mata-dan-tiba-tiba-semua-jadik-gelap-gelita.
eh bukan. saya tipu. selepas saya buka mata dan lihat semua kawan-kawan saya sedang lepak sambil mulut penuh makanan. ok yang tu pon saya tipu. yang sebetulnye lepas saya bangun tdo petang tadi, saya tiba-tiba mengidam nak makan ini





yang gemuk dan segar dan sejuk dan bila kamu makan dia akan popps pecah dalam mulut.wawaaa.sangat besssss.~droolingdrooling~







jadi saya pon mengajak la kawan saya untuk temankan saya ke pasaraya depan sana tu. mula-mualnye dia xmau so after saya ugut nak rosakkan tanaman kesayangan dia dan suapkan dengan beberapa duit kertas biru so dia pon bersetuju nak temankan saya. dalam perjalanan tu saya nampak ini








terus lemah lutut saya dibuatnye. sangat menawan. kalau xpikir keluarga kat rumah mungkin saya dah....saya dah.................
~xsanggup saya nak cakap~
huhu..hampir sawan saya dibuatnye. sangat segar dan sangat padat lam satu tangkai tu.





tapi saya kuatkan semangat. saya jalan terus tak toleh tepi dah sebab saya tau kalau saya amik pon bukan bole makan..huhu..jalan punye jalan sambil pandang kiri kanan maka sampai la kami ke destinasi yang dituju. carik punye carik saya nampak sesuatu yang buat saya rasa nak rebah saat tu jugak.huhu...
T____T





buah idaman saya semuanye cam dah rosak.yang elok ada la lam 2 3 4 5 6 bijik lam satu tangkai tu. dah memang xde rezeki saya la tu nampaknye. pastu dalam dok pikir nak beli apa tu saya pon terpandang ini.waaaaaaa sangat menarik neh. pe lagi amik plastik isi banyak-banyak..hehe^^



fuhhhh sangat halus mulus gebuss. tapi yang saya beli tu cam bertompok putih so pasneh kena gigih basuh la before makan tu..huhu
T___T
~xleh nak wat cam konon-konon gosok ngan kain pastu terus boleh makan~





haaa pastu tiba-tiba, one of this buah jatuh so saya fikir tu mungkin signal dia bagi supaya saya amik dia jugak. sebab nanti xnak bagi dia muncul lam mimpi, so saya pon sumbattt-sumbatttt. xpe xcukup plastik karang kita tambah yang laen yept.





ohhhhhhhh my













mata tiba-tiba terpandang beliau.






waaaa si fuji yang bila makan krup krap krup krap..hoho. maka acara memilih pon bermula..macam apa ntah tadi. amik yang ni telek telek pastu letak kang amik yang laen pulak buat mende sama pastu letak amik yang laen tengok-tengok eh ini bukan yang tadi ke pastu letak then amik yang laen sampai kawan cakap dia nak datang amik saya esok.huhu..~ok part tinggal meninggal tu saya tipu.hikhik~








owh ni pics beliau dan si plum segar bersama keluarga yang sempat dirakam sebelum dipetik dah di jual keluar negara.huhuT___T







hari ini dalam sejarah

hari: jumaat

tarikh: 6 november 2009
~esok 7 november.ehemmm~

jam: lingkungan 6.30pm-8pm



situasi pertama:
dalam perjalanan ke pasar malamku sayang
sambil menghayun-hayun payung pinjam milik kawan




ain: eh bi, x balik?
saya: ...............~speechless~
nookq: hahahha..tu la sokmo balik
saya: eh 2 minggu doh eh x balik
nookq: aa 2 minggu doh bibi ada time ujung mggu
wan: aah cam special plak
saya:*&%%#$@^


situasi kedua:
dalam bilik bersama rumet sambil makan dan menonton


rumet: nik ni memang xbalik la sampai abeh exam?
saya: aah.nape?
rumet: blablabla~saya lupa sejujur-jujurnye.hehe~
saya: pedihhh






kenapa?
pelik sangat ke kalo nampak muka saya berkeliaran pada ujung minggu???

kira-kira


jummm belajar mengira bersama saya..






ichi=one
ni=two
san=three
yon=four
go=five
roku=six
*nana/shichi=seven
hachi=eight
kiu=nine
jyu=ten

pastu kita kira hari plak..
hehe



today is kames..
kames equal to 5 november...
5 november is exam-tdo mati day




tomorrow is jumaat..
jumaat equal to 6 november...
6 november is goyang kaki pegi pasar malam day



then the next day is.............






musti la sabtu
sabtu is equal to 7 november
7 november is.........







malu la nak cakap
agagagaga~~~






hikhik...
lalalalalala





*kredit to darkartz.hehe

saya dan makan-makan



puhh kiri puhh kanan.ptuihhh..huh sape punye belog la neh. sungguh lama dan buruk eh ngan

habuk nye sawang nye segala bagai ada macam tak bertuan je..aihhh pe nak jadik la ngan

budak-budak zaman skang neh..


hoh sudah lama tak menghupdate di sini.ngak punye ide dan sebuk mengadap notes yang

macam aihhh bila nak abeh baca neh. konon exam la tapi kalau tengok betul-betul one day

before exam mula la sebuk tengok notes. malamnye tak yah cakap la.nak pegi toilet pon cam tak

sempat.huhu..tu lerr sape suh awak study last minutes?konon-konon kalau study las minutes

senang nak ingat.hah tengok sekarang. tak ke cam haru biru ngan tido pon xcukop..tapi tak pe

sebab nanti bila dah abeh paper bole tdo sampai kepala-nyutnyut-mata-bengkak-merah macam

baru lepas gaduh. macam sekarang la.bangun-bangun je lapaq.aiiii over la minah neh.dah la

study di minit-minit terakhir pastu bila dapat tdo mula la xingat dunia pastu bila bangun sebuk

carik makanan. burok perangai eh..huh.tapi kan sekarang kan selalu hujan so standard la kan

kalau selalu lapar..hahahahha tak malu salahkan cuaca plak..~bukan memang hantu makan

ke.huhT___T~




yea yea.. makanan dah sampai^.^

weehuuuuu. pergi dulu ye.hoho..



tommy~~~~i'm coming


assalamualaikum



sedang penat otak seapkan kerje
huhuh
tanggungjawab so tutup mulut dan diamkan ia
hahah cam dah lama xguna word 'ia'
dulu masa skolah selalu guna
skang dah xguna until few seconds tadi
hehee
emmm tadi after penat berkeje
cehhh kunun
keje la sangat
opsss simpan untuk diri sendiri
singgah kat tepi tingkap
carik mangsa untuk diintai
heheee
dapat satu tapi tak lama
yang lama melekap tepi tingkap
sebab hidung dah tersepit kat celah-celah tingkap
hohooo
tak sakit pon
best ade la
emmmm
sangant bes kan angin malam
sejuk jer
and bau pon laen skit
bila lama hirup udara malam
tetiba rentak jantung jadik laen
bukan sebab takut ke ape
tapi ntahla
selalu macam tu
mungkin tu agaknye perasaan tenang
hikhik
try la kalau nak tahu
tapi bende ni bukan bole rancang
tetiba je jadik
emmmm
nyaman
kalau la xde keje nak dibuat malam ni
mau saya heret kawan-kawan turun jalan-jalan
lepak-lepak sambil snap gambar
itu sudah mesti
part of memories kan
need to picture it
heheee
emmm
nanti one day saya mahu berada dekat dengan nature
bangun pagi bukak tingkap
nampak padang hijau saujana mata memandang
sawah padi pon xkesah
asalkan hijau
ngan kabus segala bagai
ada anak sungai jernih
cantikkan
bagi saya tu dah cukup
kalaulah
harap-harap dapat even one day
emmmm
ok sangat bes berangan neh
heheee

dah
dah
sambung keje
ok~~~


emmm ape ye selamat malam
konbanwa?
konnichiwa?
hoho
sudah lupa
so paham-paham la ye
sila study nanti final nak jawab ape
ermmm oyasuminasai
hehee

ehh 2 bukan ke ucapan sebelum tdo
huhuhh
parah neh

meowwww

bunyik lebah merata-rata menandakan tukang masak xdapat mereka resipi buat masa sekarang. jadik saya, on behalf of tukang masak, nak sampaikan salam beliau..





thehehe..








ateeee.....
buat ape lagik kat sini...
udah-udah..
buat kerje kamu seme..



















.....................................................................................................................................................................

now listening to: we will not grow old-lenka

tadi petang saya jatuh..

sakit kepala saya.hidung pulak xhenti2 berlari (baca running nose).bukan nosebleed tapi ngan mucus.tekak rasa xselasa.huhu.owh saya bukan jatuh longkang ke jatuh bukit ke ape ke.saya jatuh saket.huhu..tadi petang makan PCM n ubat selsema.sekali tdo xhingat dunia.bangun bangun tengok jam dah nak kul 8 pm.huhu.apekah..tdo cam ape...

sekarang dah nak msuk jam soploh tapi saya xmandi lagi.hahaha.sebab tu kot saya TERjatuh saket.ni kalau mak or abah saya tau saya xmandi lagi mesti beliau dah bising.kalau kat rumah selalu je kantoi mandi lambat.then tadah je la telinga kena bebel.tula sapa suh xcount elok-elok.kan dah salah timing.huhu..

emmm xsabar nak balik umah esok petang.hehe.plannye nak balik hari ni (baca rabu) tapi tetiba dapat mesej berduyun-duyun informed ada kelas ganti.sampai petang pulak tu.huhu..apekah.saje je xmo bagi saya pulang ngan hepinye.tapi nasib baek my mak sudi nak luangkan masa amik saya sok petang..hikhik..kalo x mau saya nangis meraung-raung.ye la..minggu lepas pon saya xbalik tau.huhu





pesan dari dapur:
saya nak tengok air dalam baldi..dah bole buat air ke belum..hoho..owh sebelum tu.bilik kamu ada semut x?bilik saya sekarang diserang semut yang kaler merah tu.yang kecik-kecik tu..aishhh hypertension jugak nanti.yeerr la.bekalan air yang gigih diangkat naek ke aras 3 tiap2 kali balik ujung minggu abeh diserang si merah tu.bukan air yang manis-manis tau..mineral je pun..aishh memang la.before ni xde pon.taon lepas ok je..huhuT______T












_______________________________________________________________

saya sehat..kamu?

lalalalalalala...
pagi yang gelap kini sudah terang..
aku adikmu dan engkau abang..
~tapi saya xde abang..hoho~
inginku ulang ke masa dulu..
hahahha..
xtau betul ke x..

yang pasti saya sedang gigihkan diri ntuk habiskan notes blood bank..
huhu..sangat banyak..T_T
doakan saya ye..

babai..assalamualaikum
sesuatu telah berlaku tadi..

sesuatu yang buat saya sedar saya bole bertukar jadi sekeji-keji orang bila perasaan saya dipijak-pijak maruah saya dilempar ke dalam longkang busuk setelah dicela sesuka hati..jangan ingat saya begini kamu senang-senang mahu jadikan saya hamba hina yang kamu langsung tak pandang walau dengan mata yang penuh dengan taik..kamu ingat kamu mulia sampai boleh buat orang macam sampah..

Ya Allah..sangatnye hati ni..maafkan saya ye sebab terlalu ikutkan perasaan..saya benci bile jadik macam ni.saya jadik benci bila saya ingat semua itu.saya jadik benci dengan diri sendiri.saya jadik benci bila saya perlu berpura-pura ok bila saya tak.saya benci semua yang melibatkan mereka.

saya mahu ibubapa saya.saya mahu kakak-kakak saya.saya mahu adik saya.saya mahu keluarga saya.sebab saya tahu mereka takkan buat saya macam itu.mereka takkan hina saya.mereka takkan pijak saya sampai macam ni.itu saja yang saya mahu.saya nak berada dekat dengan keluarga saya.saya tak perlu orang-orang yang macam kamu.
ini bukan tempat saya.saya harap sangat supaya baki masa yang ada ni cepat berlalu supaya saya tak perlu rasa apa yang saya rasa sekarang..

ya Allah, berikanlah aku walau secebis kekuatan kerana sesungguhnya aku adalah hambaMu yang amat lemah.ya Allah, ampunilah hambaMu ini.sesungguhnya aku sangat lemah walaupun untuk menjaga hati ini apatah lagi menahannya dari melakukan yang tidak-tidak..

u will never be alone...remember that

jumm kita sama-sama renungkan maksud lagu ni..
by Zain Bhikha




When you feel all alone in this world
And there's nobody to count your tears
Just remember, no matter where you are
Allah knows
Allah knows

When you carrying a monster load
And you wonder how far you can go
With every step on that road that you take
Allah knows
Allah knows


No matter what, inside or out
There's one thing of which there's no doubt
Allah knows
Allah knows
And whatever lies in the heavens and the earth
Every star in this whole universe
Allah knows
Allah knows

When you find that special someone
Feel your whole life has barely begun
You can walk on the moon, shout it to everyone
Allah knows
Allah knows

When you gaze with love in your eyes
Catch a glimpse of paradise
And you see your child take the first breath of life
Allah knows
Allah knows


When you lose someone close to your heart
See your whole world fall apart
And you try to go on but it seems so hard
Allah knows
Allah knows

You see we all have a path to choose
Through the valleys and hills we go
With the ups and the downs, never fret never frown
Allah knows
Allah knows


Every grain of sand,
In every desert land, He knows.
Every shade of palm,
Every closed hand, He knows.
Every sparkling tear,
On every eyelash, He knows.
Every thought I have,
And every word I share, He knows.
Allah knows

kalau saya xnak letak title boleh?




mata merah..
pedih..

tapi akal cakap cuba bertahan..
pedih..

badan sakit-sakit sengal..
penat..

tapi akal cakap jangan mengalah..
penat..

kepala dah pusing-pusing..
pening..

tapi akal cakap tu cuma mainan fikiran..
pening..

mood tak berani datang dekat..
pahit..

tapi akal cakap boleh cuba..
pahit..


ni semua salahkan kerja yang sangat banyak bertimbun-timbun macam baru je kena timbun berlori-lori tanah liat sampai kamu langsung tak boleh bergerak.masa untuk bermain-main suka ria hati lapang sudah tak ada.tadi masa jalan pulang dari group discussion, saya discovered yang almost 1 sem tak melepak-lepak makan kat kedai hujung kaler hijau masa orang pergi solat jumaat dan bila tiba waktu pulang singgah kat mana-mana port menarik snap gambar banyak-banyak macam model.sewa keta dan jalan-jalan sedut udara segar waktu malam sampai ke pagi sambil tengok orang merempit, pusing-pusing jalan sampai ke airport, makan seafood ngan air kelapa lam buah kelapa yang sangat refreshing kat tepi laut sambil dengar bunyi ombak dan angin malam yang sejuk dan nyaman.
ya Allah nikmatnye masa tu..





nah layan pics ni semua...
ini semua antara kenangan yang saya saaaaaaaaaaangat suke okeh..





yang ini dan yang kat bawah masa 1st year..tak ingat nama pantai tapi yang pasti kat pasir puteh..^___^



yang ini pulak masa HTD 08..lepas berpenat lelah seapkan tag nama..hiburkan hati ngan snap here and there..hoho



pics kat bawah have been taken after perut sudah kenyang tapi hati xnak balik bilik lagi..kat bilik ada ape..hanya katil, buku, meja study selain pintu dan tingkap...huhu




yang ini pulak masa dinner..perut sudah senyum lebar dan malam masih muda jadik jum kit klik klik..^_________^


sanggup tu duduk - duduk atas jalan ingt xsakit ke..


hoho..jum maen rota-rota bersama kami semua..kami memang xde keje sebab masa tu kami semua free walopon notes anatomy banyak..hoho





bertukar angin ke hutan belantan..masa untuk mandi..ohohohohoho

journey to the east.ohoho^^



agagagaga...bole bawak saya ketempat ini lagi x????

auwwww...sangat sakit kepala kena tunjal ngan air..~nama pon air terjun...aishhhhh~


naek kuda je..kami pergi 5 orang..3 naek binatang bernama kancil lagi 2 ngan kuda..ingat xbole sampai ke????

huhu..nengok air pon dah tau degree kesejukan dia..sangat clear kan..i likee..weee~~~~~










pesan dari dapur..
saya nak pergi melayan kenangan di bawah pokok kuneng..jangan ganggu





senyap silent syhhhh

disebabkan tenet agak slow jadik saya mau kongsi seswatu...
~hahaha..kongsi lagi..argghhhhh suke hati saya la..kamu apa susah..ingat senang ke bagi saya yang selalu hilang buah fikiran sebab beliau, si buah fikiran, suke tinggalkan saya terkapai-kapai mencari-cari seswatu mau menconteng di sini..kamu xpela, banyak nak @ bole ditulis...T___T~


__________________________________________________________________

kurma adalah sejenis tumbuhan palma atau nama saintifiknya Phoenix dactylifera yang berbuah dan boleh dimakan sama ada yang masak atau mentah. kurma kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potassium, vitamin A, C dan juga naisin. kurma amat berkesan untuk mengubati ganguan usus. bagi mengubati penyakit ini bijinya dibuang, kemudian dibersihkan sebelum di adun halus dengan setengah gelas air dan lebih mujarab jika dicampur dengan jus lobak merah....






hahahaha...amik kau..tetiba cite sal kurma..owh maafkan saya..terkasar la pulak..
hahahaha...amik kamu..tetiba cite sal kurma..ho..ho..ho..





ekceli rite now i'm working hard on this date palm fruit..need to prepare a report-must be submitted this coming thursday and a powerpoint presentation to be presented also on the same day..huhu..very dont like la present2 ni...well me kan introvert person..agagagga~__________~huh




pesan dari dapur:
sekarang semua icon mulut nak lebar je..
owh bukan sebab saya makin melebar lepas makan-tak-hengat-dunia masa raya..
bukan..bukan..
saje je..hehe^_____^




owh abaikan igirisu yang lintang pukang macam kena kejar binatang bergigi tajam berkaki empat dengan bunyi bising aukk aukkk itu...






~another resipi sampah written by meT______T~
alaa..cam xbiasa..semua sila senyap.huh

hallo..hallo...testing 1..2..3...

quick hapdate....


biasakanlah bersikap jujur sekalipun di hadapanmu terlihat bahaya,
sebab itu bukanlah bahaya tetapi bahagia..
jauhilah kebohongan sekalipun di hadapanmu terlihat bahagia,
sebab itu bukanlah bahagia melainkan bahaya..




pesan dari dapur:
kredit to mak saya sebab beliau kasi saya seswatu yang begitu bernilai..
jadi saya kongsikan sama kamu semua..
owh ye saya tau..
xpayahla cakap saya baek ke pemurah ke perasan ke ape ke..
buat malu saya aje..
ohokkkkss

melayang-layang



duhai hati kuatlah kamu..
jangan mudah retak..
jangan mudah tercalar..
jangan mudah pecah..





sangat tak suka perasaan ini..
sukar ditafsir..






pesan dari dapur:
sekarang musim saya menulis resipi pendek dan ringkas..
so jangan rasa kuciwa bila singgah di sini dan timbul perasaan macam huh ini je ke???

dear awak..




pokok itu sudah berbunga..
sangat chantek warnanye..
buat saya rasa tenang dan..
mengantuk(~.~)
____________________________________________

3syawal1430H

selamat ari raya saya ucapkan buat semua kawan-kawan samada yang mengenali saya ataupun tidak.maafkan semua salah dan silap terkasar bahasa terlanjur kata dan semua yang mengguris hati.raya, raya jugak tapi jangan dilupa pada yang kurang bernaseb baek.okeh..itu aje








pesan dari dapur:
kamu semua jangan sedeh bila saya xtulis nama kamu satu persatu..semua pon kawan saya^^
homework perdana sebuk tarik-tarik kain suh layan dia..huhuT_T..kata raye tapi kerja bertimbun

saya..










owh jangan tanye saya kat mana sekarang..

saya yakin kamu mungkin tahu itu..

jadi saya harap kamu juga berada di tempat yang sepatutnye sekarang..






















mau menconteng sesuatu tapi idea kejap timbul kejap lagi hilang merayau-rayau entah kemana..

dah pesan jangan maen jauh-jauh tapi degil..

tengok sekarang saya dah susah..




























emm nak cite pasal baju raya yang saya rebut dari kakak saya sampai dia nangis guling-guling mata bengkak macam tak best je.puas saya pujuk dia sampai meleleh-leleh peluh pujuk tapi.....itu la saya cakap tadi..tak menarik kan..takkan saya nak cite adegan tarik-tarik rambut sambil kaki-kaki menendang cam kuda..ishhh cam tak elok plak..nak cakap pasal petang ni kalau takde aral kami mau buat biskut macam dulu-dulu. masa kami kecik mak selalu buat biskut lemon yang bentuk bulan sapu kuneng telur kat atas. kami adik beradik yang lapar tunggu berbukak ni pon sebuk je nak tolong buat itu buat ini. silap-silap jadik tukang rasa.tapi saya rasa yang itu pon tak payah la. abeh xkan nak cite pasal menu kami which have been decided for raya pertama, kedua, ketiga n so on..macam tak seswai je..

























pesan dari dapur:

psst...sudah ada suasana lebaran di sini..

semua pun saya mau...






waa aaaa...
ini hari saya mau pulang ke kampung..


sila jangan jeles..


saya
mau menyambut lebaran bersama-sama keluarga..
mau membuat persiapan untuk lebaran bersama-sama..
mau kecoh-kecoh berlari ke hulu ke hilir mengacau kaum keluarga..
mau sama-sama merengek mintak itu ini untuk lebaran..
mau sama-sama masak untuk lebaran ini..
mau sama-sama pergi kedai beli itu ini untuk lebaran..
mau bertengek dalam bilik mak saya tengok beliau dan kakak-kakak bersiap untuk lebaran..
mau sebuk carik tudung yang match dengan baju lebaran..
mau mintak tolong kakak-kakak saya ironkan baju untuk saya..
mau pikir alasan supaya dorang sanggup ironkan baju lebaran saya..
mau berebut penyapu supaya tugas membasuh baju diberikan kepada kakak saya..
mau berguling-guling depan tv tengok cite lebaran..
mau bukak radio kuat-kuat dengar lagu lebaran..
mau tolong mak kemas rumah untuk lebaran..
mau gaduh-gaduh sama itu adik saya sebelum,semasa,sesudah lebaran..
mau mandi sunat lebaran..~tiap-tiap tahun selalu lupa nak buat..huhu~
mau bersiap awal-awal dipagi lebaran supaya xditinggalkan untuk solat raya..
~selalu kena tinggal..bila dah siap chantek-chantek pergi depan tengok abah saya dah pergi masjid..huhuT_T~

mau memohon sumbangan ikhlas untuk memenuhkan tabung duit lebaran..
mau habeskan almoonlandoon sebelum kakak saya sempat makan..
mau ajak kawan-kawan saya datang kerumah..
mau ajak chek n abah pergi jalan-jalan sempena lebaran..
mau buat-buat tdo bila kakak saya mintak buatkan air untuk tetamu dipetang lebaran..
mau mau mau mau mau mau buat seeeeeeeeeeeemua nye bersama kaum keluarga..





insyaallah..
semoga semuanye berjalan lancar..
begitu juga dengan kamu..
semoga lebaran tahun ini lebih membawa berkat dan bermakna untuk saya, keluarga saya, kamu dan keluarga kamu juga..
amin..
selamat hari raya..







pesan dari dapur..



datanglah kerumah..
sila rujuk peta di atas ye..






24 ramadhan1430H





jemput la masuk...
xyah nak malu-malu tersipu-sipu tengok kiri kanan..
masuk je..
sini xde tol ke suap-suap ke hape ke..
xde nye eh..
so masuk..
masuk..
hohoho^^
hepi..




pesan dari dapur:
hah kamu yang duduk bertinggung cam pendatang asing tu...xyah nak garu-garu kepala pikir ape saya tulis..memang resipi saya hanya saya je paham..kalau kamu bole paham maka dengan ini saya isytiharkan gelaran prof madya dato' ___________(sila isi nama kamu)...nanti ape-ape hal kita kira laen ye..

ok..saya pergi dulu
selamat berbuka..
kalau lauk or makanan cam xbest jangan berduka plak...
makan je..banyak songeh la plak..
korek idung kan..
batal puasa nanti..
mwahahaha..

ok assalamualaikum^^

pagi yang betul-betul indah


sangat segar udara pagi ini..
owh saya sangat suke bau pagi..
tambah-tambah kalau kat rumah..
bukak tingkap then tarik nafas dalam-dalam..
what the best therapy..
or should i say bestest..
rumah kan ada banyak pokok..
so bau segarnye lagi menusuk dan tebal..
lagi heaven kalau pagi yang malamnye hujan..
dengan embun semua..
jalan yang basah still ada lopak air..
wah..wah..wah..
nikmat je hidup rasa..
dan tentunya alhamdulillah sebab masih di beri kesempatan untuk itu..
harap-harap esok masih ada untuk menikmati pemberian Allah ini..





saya gigih google gambar-gambar yang saya rasakan menarik..
jadi saya nak letak kat sini..

menarik kan..


ho..ho..ho
seap ada embun lagi
^^

jalan-jalan kat sini mesti seronokkan..

kalau la rumah kat tepi sawah padi mau tiap-tiap pagi saya hilang
~owh itu pon kalau saya pagi awal pagi..hehe~

yang ni memang sah-sah xde kat mesia kan..



padang di sebelah sinun sangat hijau..
alam..

suatu hari di pagi yang hening

saya suka makan..
saya suka tido..
tapi saya rasa saya lebih suka tido..
tapi saya susah nak tido..
saya kena golek-golekkan badan macam ayam golek..
tak pun gosok-gosok kaki saya pada tilam..
~saya tak tahu la kamu paham atau tak maksud gosok disitu..hoho~
haaa~~~ sangat heaven..
nikmat..
bila dah jumpa posisi yang seswai..
saya pon tido..
bila dah tido saya susah nak bangun..
kakak-kakak saya terutamatnya sangat risau bila saya mintak dorang kejutkan saya..
dan mereka akan bengang bila saya tak endahkan panggilan dorang..
atau bangun bila dorang kejut..
betul la kan..
saya kan sedang tido dengan lenanya..
so mesti la saya tak dengar dorang panggil saya..
kan??kan??
jadik salah ke saya???
emm kadang-kadang saya ditinggalkan mungkin sebab dorang dah tak larat nak kejutkan saya..
macam bila saya mintak dorang kejutkan jam 5.00 sebab saya nak tengok spongebob..
bila saya bukak mata tengok jam dah 6.30..
~bukan setakat spongebob, aqso n madina pon dah abis~
owh saya akan rasa sangat sedih..
sebab saya dah bajet nak tengok katun petang itu..
huhu..
bila saya tanye dorang nape tak kejut??
dorang akan cakap dah kejut tapi awak ~refer pada saya~ cakap 'ho, kejap lagi saya bangun'..
ho tu cam ye okeh??
kalau emosi saya tak stabil..
saya tak akan teragak-agak merajuk..
hahaha..
kakak saya sangat geram bila saya merajuk..
dorang cakap saya suke merajuk..
kejap-kejap merajuk sampai kadang-kadang dorang buat tak tahu je..
ape punya kakak la..
tapi saya rasa dorang tipu..
saya kan cool..
pe cer nak merajuk neh..
ha lepas tu ada aje suara yang cakap ngaaajuu~~~
owh saya sangat geram bila dengar itu..
macam haih apakah..
owh pasal makan tadi..
saya pon suke makan jugak..
sangat suke..
especially buah..
haa~~~ sangat terangkat..
kuih saya tak suke..
sangat muak..
emm saya sebenarnye musykil..
betul ke orang cakap kita boleh kuruskan badan dengan tido??
kalau pikir secara logik boleh la kot..
sebab bila kita tido dah kompem-kompem kita tak makan..
tapi bila dah bangun perut mula melolong mintak di isi..
kalau mintak dengan berhemah ok jugak..
ni tak menyempat..
so bila lapar mestila makan banyak..
pastu bila dah kenyang, eh ngantuk la pulak..
so menonong carik katil..
bila jumpa position yang seswai mula la tido tak ingat dunia..
nanti bangun makan lagi..
so cemane neh..
emmmm
dunia memang tak pernah puas..
macam pelik la pulak..
manusia kot..
manusia tak pernah puas..
hoho
sila jangan buhsan baca resipi mengarot saya ini..
kalau buhsan sila berehat sekejap dan baca dari mula..



16 ramadhan

hai...
makan ape itoo..
maksud saya untuk berbuka..


ermmm..
sekarang da 16 ramadhan
dah sampai ke pertengahan ramadhan pon..
sekejap aje..
pejam celik pejam celik sambil
gelak2 masa berbuka mata separuh terbukak masa sahur
...................................................................................................................................
kadang-kadang rasa sayu tapi tetiba ada bisikan
duk terhegeh-hegeh kat telinga tanya betul ke sayu?
then akal mula menyoal hipokrit kah aku..
cakap sayu tapi sebenarnye tipu je semua..
huhu...
saya tiada jawapan itu..






hahaha...
tetiba je rasa cam malu ngan diri sendiri..
punye la excited sampai xperasan xsampai lima puluh lagi..
resipi ni as pelengkap..
hoho

sile kira bersama

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
24
25
26
27
28
29
30
31
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
45
46
47
48
49
.
.
.
.
.
50



~kalo xpaham xpe la..saya pergi dulu~
T_T

egegegege

assalamualaikum


puasakah hari ni?
sudah tewaskah anda?
hoho...


emmmm~sedang berfikir-fikir ape nak tulis. mengarang ayat yang seswai~
aihhhh keluarlah semua ribut dalam kepala ni.
huhu..



disebabkan si kembar mahu diraikan sebagai anak merdeka jadi saya reka resipi ni pada hari kita menyambut kemerdekaan so hopefully kamu dapat feeling itu ye..hehe..



oh no!!!!
tiada idea yang keluar..
cemane ni ngah?
kcik?
huhu




sebab saya xleh nak pikir lagi ape yang nak di bebelkan so kita tengok gambar dulu yept...picture says everything..~yeke..kalau yang poker face 2 cemane...ohoho~




agak susah nak carik gamba dorang berdua sebab dorang x selalu dok same-same..
yang kak ngah selalu je nak melekat ngan saya n si kak cik plak asek berdua ngan kak long..
so biasenye kalo nak snap picture 2 cam automatic ngan partner masing-masing..
xpon kitorang amik gambar ramai-ramai..
mana bole xmasuk kamera kan...
ok sile pikir ngan rasional ye..



kalau dulu-dulu dorang selalu tanye...
muka dorang sama x?
selalu bila saya balik cuti dorang tanye...
n jawapan-nak-lepaskan-diri mesti la seperti di bawah:

1)kak ngah, saya hidup ngan awk dah lama..tiap-tiap hari tengok muka awak so mesti la saya nampak laen.
2)kak cik, saya kan tengok awak sokmo, so mesti la saya da boleh cam..suara awak ngan kak ngah pon saya da boleh beza eventhough saya xtengok muka awak~waaa bunyi cam terer je..wellll.hahhaha~
3)tak tahu la kak ngah@kak cik..saya tengok laen je.mungkin sebab saya tengok awak hari-hari tapi kalau orang laen yang tengok awak sekali-sekala mungkin gagap jugak la nak cam.



yeee...jawapan tu je saya ulang sejak kami pandai bercakap..mungkin dorang sangat curious nak tau kot..so pada satu hari yang indah saat saya kebuhsanan..saya telah membuat experimen dengan menggerakkan gambar si kembar dengan pergerakan yang macam...alaaaa bila kamu ulang tengok 2 gambar~back n forth~tapi ngan cepat.aishhh peham-paham je la...xreti ah nak explain.xtau ape name dia ape..huhu


ok sambung-sambung nanti saya xingat..hehe..pas2 saya baru sedar yang dorang berdua ada mata yang sama..hehehe..ala macam mata saya tapi versi kembar..egegegege..n sejak akhir-akhir ni saya selalu nampak kak ngah bila saya tengok kak cik n sebaliknye..mungkin sebab saya rindu dorang kot..huhu


kepada kak ngah..pulanglah di hari raya nanti ye..kita sambut raya sama-sama ok..kak cik dah lama tunggu awak.tiap-tiap hari dia kemas umah make sure umah kemas so bila awak balik awak akan hepi..




oh saya sudah melalut..xpe la.saya xnak delete ape yang saya tulis..jadik sile baca dan telan je ye^^


~pssstttt ni la pics yang saya guna tu..agak2 dorang ni kembar seiras ke x?hehe~


oh ya..satu lagi..dulu masa dorang darjah 3, ada satu kes kembar siam~dah xingat nama orang 2~ yang fames sebab 2 1st kes kot~kalau x silap la~ dorang marah sangat bila kawan-kawan dorang ejek n pggil dorang kembar siam..lepas 2 terus xmo pakai baju yang style sama..hehe






pesan dari dapur:

selamat hari lahir je kak ngah n kak cik..hope sume yang awak buat berjaya di dunia dan akhirat..sayang kamu^^

teruja






saya nak sangat tahu sape beliau...
selalu nampak kat sini lately...
~not in reality actually but i just can feel it.presence.~
mungkin dia ikut ape yang saya bebelkan..
terima kasih ye awak..
awak, awak n awak jugak...
sangat terharu..

assalamualaikum semua

alhamdulillah...akhirnye...dapat jugak saya menatap merenung memaen memata menyambil menyengih-nyengih menengok membelog menyaya nyini...jangan cakap saya meroyan atau ape..kamu x pose ke?xsayang pahala eh?





oh time kaseh untuk beliau yang sudi jadik penyelamat saya tadi..kalo tidak mungkin saya tiada disini untuk mereka resipi yang selalu buat saya rasa nak puasa sampai malam..oh kalau kamu x paham apa saya tulis sile abaikan ye..tutup mata dan baca je..saya da google gamba beliau tapi saya jumpe ini aje..






separuh hati tu saya bagi kepada beliau..yang lebih saya nak simpan untuk orang-orang yang terpilih je..hahhahha...jangan sedeyh kamu mungkin jugak antara orang yang terpilih tu..hehe..itu picture cupcake sebenarnye tapi nak buat cemana dah itu yang saya jumpe..so diam je la ye..hahaha...orang tu plak anggap macam beliau la...xpe2 beliau xtau saya ada belog merapu meraban ini jadik kamu toksah la takut..


oh baru saya perasan bukan tutup mata tapi tutup mulut dan baca..

pendatang